26.03.2019  |  EL  |  Arbejdsredskaber

ABB's flowmålere sikrer vandkvaliteten i det danske Caribien

Indhold fra partner Hvad er dette?

På Scandic The Reef i Frederikshavn byder et 1.500 kvm stort caribisk badeparadis på palmer, bølgeskvulp og ”farlige” pirater på skattejagt. ABB flowmålere er med til at sikre vandkvaliteten, så alle får en eventyrlig oplevelse.

Scandic The Reef i Frederikshavn er et moderne og bekvemt fullservicehotel for både forretningsfolk og private gæster – og så er det en lille bid af Caribien med et tropisk badeland, der prikker til fantasien hos voksne og børn. Her er illusionen om sol og sommer perfekt.

Badelandet har ikke færre end elleve opvarmede bassiner og spabassiner, klippevægge med vandfald, vandrutsjebane, strømkanal, bølgemaskine og et stort opvarmet udebassin med springvand og bobler i siddebænk. Bassinerne har fantasifulde navne, der leder tankerne hen på eventyr, sørøvere og gemte skatte, blandt andre Thunder Bay, Treasure Cove, Smugglers Rush og Devil’s Wall.

- Her har altid været et badeland, siden hotellet blev bygget i 1987. I 2010 valgte ejeren at ombygge og udvide det for et større tocifret millionbeløb. Badelandet var lukket i et halvt år, og vi benyttede lejligheden til også at udskifte stort set alt i maskinrummet, som befinder sig i kælderen under de mange bassiner, fortæller teknisk chef Peter Jørgensen og fortsætter:

- Den tekniske udvikling går stærkt, og samtidig skærper myndighederne løbende kravene til vandkvaliteten. Ud over at håndtering af klor og saltsyre kræver både viden og erfaring for at ramme den korrekte balance, er det sikkert de færreste, som er klar over, at der også er krav til omsætningshastigheden på vandet i et badelands bassiner for at sikre en sund vandkvalitet. Her er vi afhængige af at have pålidelige flowmålere til at regulere de mange frekvensomformere, der styrer pumper, filtre og doseringsanlæg.

Rådgivning og dialog
Allerede fem år efter det nye caribiske badeland var taget i brug, begyndte anlæggets mange flowmålere at vise tegn på indvendigt slid.

- Det viste sig, at de ikke kunne holde til klorvandet. Jeg valgte derfor at kontakte ABB, som kom forbi, og sammen gik vi hele anlægget nøje igennem. Vi diskuterede alt fra aggressive miljøer og pH-værdier til vandmålinger, kapacitet m.m. Det var et godt forløb med fin rådgivning og service, forklarer Peter Jørgensen.

Resultatet blev, at Scandic The Reef anskaffede 10 stk. ABB ProcessMaster i størrelser fra DN 80 til DN 250 (80-250 mm i diameter) med linere i materialet PTFE, der også kendes som teflon og har en meget lav friktion, ligesom det har fremragende kemikaliebestandighed mod syrer, opløsningsmidler og basiske stoffer.

- ABB’s flowmålere har nu været i drift i et år, og de har vist sig at være yderst driftsikre og præcise. De er forudsætningen for, at vi hele tiden opererer inden for de ønskede niveauer og tolerancer. Vores fornemste opgave ”hernede i dybet” er at sikre, at vores badegæster kan boltre sig i bølgerne i timevis i rent og sundt vand uden at få røde øjne eller opleve ubehag, slutter Peter Jørgensen. 

STRIPPERE I KÆLDEREN
Scandic The Reef har deltaget i et europæisk forskningsprojekt med fokus på at løse et meget alvorligt indeklimaproblem i svømmehaller. Forskning viser, at der dannes THM (trihalomethan), når klor reagerer med organisk stof – i dette tilfælde opløste hudceller fra badegæster. THM-koncentrationen fordobles i badevandet om natten og frigives, når de første badende bringer vandspejlet i bevægelse, hvilket er sundhedsskadeligt. Med en såkaldt ”THM-stripper” med rislende vand kan 80-95 pct. af THM fjernes i den behandlede vandstrøm, inden det når bassinet. 

Mere fra ABB A/S

ABB A/S

www.abb.dk

ABB er en førende global teknologi-virksomhed, der styrker omstillingen af samfundet og industrien for at opnå en mere produktiv og bæredygtig fremtid.  ABB-koncernen opererer i omkring 100 lande og beskæftiger ca. 140.000 medarbejdere. Med adresser i Esbjerg, Fredericia, Odense, Skovlunde og Aalborg beskæftiger ABB Danmark ca. 550 medarbejdere.

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere