Indhold fra partner Hvad er dette?
I Danmark er vi langt foran vores nordiske naboer, når det kommer til vores vandforbrug. Godt hver tredje dansker tænker dagligt over deres vandforbrug. Men på trods af de gode intentioner er der fortsat en stor gruppe af danskere, der ikke ved, hvordan de skal gribe det an. Ifølge adfærdsforsker Pelle Guldborg Hansen ligger nøglen til et mindre forbrug i at gøre det flydende vand til en fast størrelse.
Danskerne er mere miljø- og klimabevidste end nogensinde før. Benzin bliver skiftet ud med el og affaldet bliver sorteret i helt op til 10 kategorier. Overalt i landet er den bæredygtige tankegang blevet en fast del af vores hverdag og vores adfærd.
Samme bæredygtige tankegang gentager sig, når det kommer til vores vandforbrug. Det slår en ny nordisk undersøgelse foretaget af analyseinstituttet Ipsos på vegne af GROHE fast. Ifølge undersøgelsen tænker godt hver tredje dansker dagligt på deres vandforbrug, mens det for Sverige, Norge og Finland i gennemsnit ligger på 15 pct. Men kigger man på samme undersøgelse fra sidste år, er andelen af danskere, der dagligt tænker over deres vandforbrug faldet fra 41 pct. til 31 pct., mens hver femte dansker stadig ikke ved, hvad de kan gøre for at reducere deres vandforbrug.
Ifølge Pelle Guldborg Hansen, der er adfærdsforsker ved Roskilde Universitet, kan det forklares ved, at vi har svært ved at vurdere volumen:
”Hvis vi skal lykkes med at nedbringe vores vandforbrug, skal vi hjælpe danskerne med at gøre vand og vandforbrug til en fast og håndgribelig størrelse. Vand er nemlig en flydende størrelse på flere måder. Det er ikke noget, vi kan holde om eller se på samme måde, som vi fx kan med mængden af affald eller madspild. Vi ved alle sammen godt, at vi skal gå kortere tid i bad, men når først bruseren er tændt, kan det være svært at vurdere, om der er gået 2, 5 eller 10 minutter,” siger Pelle Guldborg Hansen.
Spørger man GROHE, der er verdens største leverandør af sanitetsprodukter, og som samtidig står bag den nordiske undersøgelse, viser undersøgelsen, at der er behov for at hjælpe danskerne med at reducere deres vandforbrug.
”Vand er en ressource som mange i Danmark tager for givet, og selvom godt hver tredje dansker tænker over deres vandforbrug, er der stadig alt for mange, der ikke tænker over det. Det er for eksempel bekymrende at se, at udviklingen går den forkerte vej. Hos GROHE ser vi derfor et behov for at fortsætte med at oplyse om vandforbrug. Det har netop været formålet med vores Vandbarometer, så vi kan vise indbyggere i de nordiske lande, hvordan man kan have et bæredygtigt vandforbrug i hverdagen, og hvilke konkrete værktøjer man kan tage i brug for at reducere unødigt vandspild,” siger Mette Nielsen, Leader Marketing hos GROHE Danmark.
Læs mere om undersøgelsen på Vandbarometer.dk.
Sanitet

Fem trin til installatørens bæredygtige rådgivning
Bæredygtighed bliver hurtigt komplekst og tungt. Men sådan behøver det ikke være. Her følger fem håndgribelige tips til, hvordan du som installatør kan rådgive dine kunder til bæredygtige løsninger, der batter noget.
Indhold fra partner
Sanitet

Dedikerede produkter og serviceydelser til installationsmarkedet
Som led i en differentieret kommerciel strategi vil GROHE i de kommende måneder lancere nye dedikerede produkter og serviceydelser på installationsmarkedet. Sideløbende igangsætter GROHE en række uddannelsesaktiviteter, der bl.a. kan hjælpe med at tiltrække unge til branchen.
Indhold fra partner
Sanitet

Fynske fodboldklubber scorer stort på vandbesparelser
Hvor meget kan 111 fodboldklubber spare på vand om året Svaret får de fynske klubber samlet i øens hold, når vvs-grossisten Lemvigh-Müller sammen med lokale vvs-installatører og teknikere fra Grohe og grundfos i løbet af 2020 har gennemgået installationerne i øens klubhuse.
Indhold fra partner
Energi

Øget befolkningstilvækst i Odense sætter krav til et bæredygtigt vandforbrug
Danmark er nordiske mestre, når det kommer til at spare på vandet. Men på trods af at vi er gode til at spare på vandet, er det samlede vandforbrug stigende. Det oplever man også i Odense Kommune, hvor den tiltagende befolkningstilvækst øger behovet for et bæredygtigt vandforbrug.
Indhold fra partner
Sanitet

Giv badeværelset i din lejebolig et løft
GROHE giver her tre gode råd til, hvordan du nemt kan give badeværelset i din lejebolig en kærlig hånd.
Indhold fra partner
Virksomhedsdrift
Nye partnerskaber i kampen mod plastforurening
GROHE, der er en af verdens største leverandører af sanitetsprodukter, indgår partneraftaler med Plastic Change og ReSea Project som led i en målrettet indsats mod plastforurening.
Indhold fra partner