14.08.2018  |  EL  |  Branchen

ADHD hindrer ikke Mathias i at blive elektriker

Mathias Østergaard er netop blevet udlært elektriker hos Integos el-tekniske afdeling. For ham er ADHD ikke en stopklods, men et drive, der har sat skub i hans arbejdsomhed og faglighed.

Trods adfærds- og opmærksomhedsforstyrrelsen ADHD var Mathias Østergaards titel som elektriker i hus den 3. august, og han kan se tilbage på en læretid hos Intego, der har budt på et skolemesterskab i Skills, topkarakterer og et hav af forskellige opgaver.

”Jeg har altid haft ekstra energi og behov for struktur. Derfor var det også udfordrende at komme ud på arbejdsmarkedet og vænne mig til en ny struktur i min hverdag. Men det er godt at blive udfordret, og jeg er vokset med opgaven og har fundet et fag, som falder mig naturligt. Dét, som jeg lærer, sidder fast, og jeg glæder mig til at få nye og større udfordringer,” forklarer Mathias Østergaard.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Tekniq roser trepartsaftale om efteruddannelse 

Lysten til at lære nyt og dygtiggøre sig, har bragt ham vidt omkring, og han har prøvet kræfter med alt lige fra de helt almindelige kabeltræk til installation af fiber, opbygning af en ny butikshal og installation af overvågningskameraer.

Gennemgående for hans arbejdsstil er dog, at han trives bedst med selvstændigt arbejde, og at han ved, hvad han skal, når han møder ind.

Struktur er vigtigt
Der, hvor diagnosen kan give udfordringer, er, hvis han ikke kan følge en opgave til dørs.

”Det er svært, hvis der sker ændringer i den rækkefølge, jeg har tænkt, opgaven skal løses i, eller hvis en kollega overtager opgaven og griber den anderledes an. Men jeg er blevet bedre til at håndtere, når min struktur bliver brudt – og det er jo ikke fordi, jeg ikke stoler på mine kollegaer,” fortæller han.

For Mathias Østergaard er det en klar fordel, at han altid i samarbejde med Intego har kunnet finde en løsning på de udfordringer, som kan opstå i hverdagen.

Læs også: Unge rollemodeller vil bekæmpe fordomme om faguddannelser 

”Vi forsøger altid at imødekomme vores lærlinges behov. I Mathias’ tilfælde trives han bedst med struktur, og at han ved, hvordan tingene foregår. Det hjælper vi ham selvfølgelig med at skabe, og til gengæld har vi jo en rigtig dygtig elektriker,” siger Brian Bisgaard Kristensen, der er lærlingeansvarlig hos Intego i Aalborg.

Fremover bliver Mathias Østergaard én af de knap 30 teknikere, der skal hjælpe med at udskifte 68.000 el-målere for Kamstrup i Aalborg og Nørresundby. 

- JJK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere