15.09.2017  |  VVS  |  Branchen

Afgørelse om overskudsvarme kan gavne alle datacentre

I sidste uge kunne Skatteankenævnet afgøre, at Facebooks kommende datacenter i Odense ikke skal betale afgift af overskudsvarme. Det kan give fordele til datacentrenes fremadrettede arbejde med investeringer, vurderer direktør for Dansk Fjernvarme.

Både miljøet og omkring 6.900 husstande vil i fremtiden få glæde af overskudsvarmen fra Facebooks kommende datacenter i Odense, som for nylig kunne annoncere en aftale med Fjernvarme Fyn, vurderer Datacenter Industrien.

Samtidig kan gennembruddet i Odense have principiel betydning for datacentrene generelt – både nu og i det fremadrettede arbejde med at tiltrække endnu flere investeringer:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Denne afgørelse må have betydning for datacentre generelt, for sagen og dens præmisser kan bruges af alle andre datacentre, både nuværende og kommende”, siger Kim Behnke, der er vicedirektør hos Dansk Fjernvarme.

Læs også: Nyt varmeanlæg kan lagre energi særdeles effektivt

At afgiften på overskudsvarme skal fjernes, sker efter at Skatteankenævnet besluttede af give Facebook medhold i en klagesag.

Alternativet var at lukke varmen lige ud i luften. I stedet kan Facebook nu stille overskudsvarmen gratis til rådighed for Fjernvarme Fyn uden at blive pålagt afgifter for det.

Stadig et stykke vej mod mål
Selvom man hos Dansk Fjernvarme ser afgørelsen som et gennembrud for udnyttelse af overskudsvarme i fremtiden, er der dog stadig et stykke vej mod mål, før den samlede forretningsmodel er økonomisk bæredygtig.

Ifølge Dansk Fjernvarme ville det optimale være en halvering af elafgiften for de store varmepumper, der er nødvendige for datacentre og anden genbrugsvarme, så det kan indgå som varmekilde i fjernvarmenettet:

”Afgørelsen er godt nyt og et vigtigt bidrag til vores arbejde med at tiltrække flere investeringer til vores nye vækstindustri. Nu er det vigtigt, at politikerne fokuserer på at fjerne de sidste forhindringer for, at Danmark kan klare sig i den skarpe, internationale konkurrence om nye datacentre”, siger Thomas Volder, der er formand for Datacenter Industrien, og fortsætter:

”Vi står med en historisk chance for at etablere en industri, der tåler sammenligning med vindmøllebranchen, når det gælder de direkte, indirekte og afledte effekter, og nu skal vi forene alle gode kræfter for at gribe mulighederne”.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere