04.08.2022  |  EL  |  Branchen

Aftale om nytænkning er et kæmpe gennembrud

Regeringen har sammen med SF, Enhedslisten, DF og Bent Bøgsted på vegne af arbejdsfællesskabet for løsgængere indgået en aftale om nytænkning af beskæftigelsesindsatsen.

Aftalen giver blandt andet a-kasserne ansvar for lediges samtaleforløb i de første tre måneder. Det betyder, at a-kasse medlemmer - i starten af deres forløb - slipper for at møde op i jobcentret. I stedet skal de kun have samtaler med Metals a-kasse. Et kæmpe gennembrud, mener Dansk Metal.

"Det er en stor sejr, at regeringen og aftalepartierne endelig er enige med os i, at a-kasserne kan levere en mere meningsfuld og jobrettet indsats for ledige medlemmer i starten af deres forløb. Det er ingen hemmelighed, at vi i Dansk Metal i årevis har arbejdet benhårdt for at a-kasserne skal have et større ansvar. Og det får de nu. Det er et kæmpe gennembrud", siger John Larsen, Hovedkasserer i Dansk Metal.

Han understreger samtidigt, at fordelene ved et større ansvar til a-kasserne er mange, men at særligt én bør fremhæves:

"Det er en kæmpe fordel, at a-kasserne kender medlemmerne, deres branche og deres jobmuligheder. Det gør nemlig a-kasserne særligt gode til at hjælpe ledige i job i begyndelsen af forløbet, hvor vi ved, at de fleste finder job inden for den branche, de kommer fra. Aftalen giver derfor rigtig god mening."

LÆS OGSÅ: Nye udfordringer i sanitetsbranchen

A-kasserne påtager sig ansvar

A-kasserne overtager ansvaret for samtalerne i de første tre måneder fra den 1. januar 2024. Dansk Metals a-kasse er dog allerede i gang. Som en del af et forsøg, har Dansk Metal, overtaget ansvaret for samtalerne med ledige medlemmer i de første tre måneder. Forsøget har været i gang siden september 2020:

”Vi er helt klar til at påtage os et endnu større ansvar. Det viser resultaterne af a-kasseforsøget også. Medlemmer i forsøget er nemlig mere tilfredse, og de kommer hurtigere i job. Vi glæder os derfor helt vildt til, at forsøget bliver permanent, og at det også udvides til at gælde for medlemmer i de såkaldte frikommuner”, siger John Larsen.

Udover et større ansvar til a-kasserne er regeringen og aftalepartierne også enige om, at samtaler med ledige fremover skal kunne afholdes digitalt – dog med undtagelse af den første samtale, som fortsat skal afholdes ved fysisk fremmøde.

”At gøre samtaleformen mere digital er noget vi bakker stort op om i Dansk Metal. Erfaringer med den digitale jobindsats i forbindelse med Corona-nedlukningen har vist os, at digitale samtaler bidrager til større fleksibilitet og effektivitet, uden at det er går ud over kvaliteten i samtalerne. Det er dog rigtig vigtigt, at der afholdes fysiske samtaler, når enten a-kassen eller medlemmet har behov for det”, siger Hovedkasserer i Dansk Metal, John Larsen.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere