04.06.2021  |  EL  |  Byggeri

Ajos opfører Danmarks første svanemærkede skole

Takket være nyudviklede pavillonmoduler, som efterlever Svanemærkets krav, har Ajos a/s i samarbejde med TRUST netop afleveret Danmarks første svanemærkede skole til Københavns Kommune.

For første gang i Danmark lever en midlertidig skole op til Svanemærkets krav, der blandt gælder materialer, produktionsfasen, byggeprocessen samt affalds- og recirkuleringsfasen.
Skolen er opført for Københavns Kommune på Ørestads Boulevard på Amager af Ajos a/s på vegne af TRUST.

”Vi er i Ajos utrolig stolte over at bidrage til dette historiske byggeri, som er den første svanemærkede skole i Danmark, der står færdig. Vi har i mange år tilstræbt at vores løsninger skulle blive endnu mere bæredygtige og udvikler hele tiden forretningen på det område”, siger Ole Wamsler, administerende direktør i Ajos a/s.

Den unikke skole består af i alt 67 standardpavillonmoduler, hvilket giver byggeriet et samlet indvendigt areal på knap 3.000 kvadratmeter. Skolen er opført af tre fritliggende bygninger, hvor den ene er i ét plan, mens de øvrige to bygninger står i tre etager.

”Det er glædeligt, at den første svanemærkede skole i Danmark nu står færdig - og jeg både håber og tror, at flere vil følge trop. For en svanemærket skole er både bedre for miljøet og for de elever og lærere, der skal opholde sig i bygningen”, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark. Han påpeger, at bygningen eksempelvis vil være kendetegnet ved et særligt godt indeklima, da der er krav til blandt andet ventilation, fugtsikring og afgasning af skadelig kemi. Samtidig bliver både byggeproces og det færdige byggeri bliver gennemgået af en uvildig tredjepart. Det sikrer en høj byggeteknisk kvalitet og en solid investering for ejeren.

Ambitiøse mål

Ajos står også for etableringen af overdækket cykelparkering og skure til affaldsbeholdere. Alt opføres i henhold til Svanemærkets krav. Alle processer kontrolleres løbende af Miljømærkning Danmark, som har ansvaret for Svanemærket i Danmark.

”Vi har igennem længere tid set bæredygtigt byggeri som fremtiden - også når det gælder midlertidige skoler og institutioner – og vi har derfor investeret tid og penge i at opnå denne strategiske position i markedet. Den ”grønne” bølge har man taget til sig ude omkring i kommunerne, og vi kan mærke en markant øget interesse for Ajos’ bæredygtige og Svanemærkede pavillonløsninger, siger Ole Wamsler. Han tilføjer, at alt under Ajos' entreprise i skolebyggeriet bliver udført i henhold til Svanemærkets krav. Det betyder, at materialer fra vinduer, døre og isolering til gulve, maling og fugemasse er der set på i forbindelse med certificeringen.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere