14.10.2020  |  EL  |  Belysning

Ajos a/s sikrer strøm, vand og varme til Nyt SUND i Odense

Udlejningsvirksomheden er i gang med en af de største enkeltstående byggestrømsager i forbindelse med Nyt OUH/SDU-projektet.

Syddansk Universitet (SDU) og det nye Odense Universitetshospital (Nyt OUH) skal fremover arbejde tættere sammen. Det sker blandt andet ved, at de helt konkret bygges sammen i form af Nyt SUND-bygningen.

Indtil byggeriet står færdigt, er det Ajos' opgave at sikre den nødvendige byggestrøm, vandtilførsel og interimsopvarmning, så projektet kan forløbe planmæssigt.

”Vores folk har været i gang på projektet i cirka et år. Mens byggeriet tager form, er der behov for strøm til lys, maskiner og redskaber, og vi sørger også for vandforsyning til byggeriet samt opvarmning, der overholder arbejdsmiljøkravene, hvad der samtidig betyder, at arbejdet kan forløbe i en behagelig temperatur”, siger Jan Frandsen, afdelingschef for Midlertidige Installationer i Ajos a/s, i en pressemeddelelse.

I øjeblikket er der tre medarbejdere i gang på byggepladsen, og det vil blive øget til seks, når byggeriet for alvor kommer i omdrejninger.

”50.000 m2 er et meget stort areal. Det er en af vores største enkeltstående byggestrømsager nogensinde, og samtidig bliver det også en kæmpestor opvarmningssag, vi monterer og servicerer”, fastslår Jan Frandsen.

Fem kilometer varmeslanger

Ajos anvender op til fem mobile fjernvarmevekslere over tid, når bygningen skal varmes op. De yder hver 800 kW og kobles direkte på fjernvarmerørene. Til sammenligning bruger en normal husstand på 100 m2 cirka 4 kW til opvarmning. Fra varmevekslerne sendes varmen ud i byggeriet via varmeslanger. I alt fem kilometer varmeslanger vil under byggeriet blive ophængt.

Men det er ikke noget nyt for Ajos a/s, siger Jan Frandsen. Han forklarer, at virksomheden mange gange før har leveret til byggeprojekter.
Strømmæssigt leverer Ajos blandt andet to store hovedtavler, som hver leverer 1.250 ampere. Dertil kommer en lang række undertavler og rigtig mange kilometer kabler.

Det er ligeledes Ajos, der sikrer den rette belysning for byggepladsens aktører. I alt opsættes mere end 50 LED-lysmaster, som hver er op til 12 meter i højden. Sammen med LED-armaturer og LED-projektører sikrer de byggeriets fremgang, når mørket indfinder sig.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere