12.03.2015  |  EL  |  Energi

Alle vinder ved energibesparelser

Den øgede opmærksomhed på energibesparelser kommer både installatøren, leverandøren, forbrugeren og klimaet til gode. Men der er brug for mere oplysning til forbrugerne om potentialet for energibesparelser, lyder det fra Energisparerådet forud for VVS'15-messen.

Energibesparelser er et højaktuelt emne – også på VVS’15, hvor temaet i år er energioptimering og energibesparelse. Og det er der en god grund til, for der er mange, der vinder ved de energirigtige løsninger, mener Per Rømer Kofod, administrerende direktør i Veltek.

Læs også: Danskere vælger energirenovering frem for nyt køkken

”Energioptimering og energibesparelse er en vindersag for alle parter; kunden, installatøren, leverandøren, forbrugeren og klimaet. Vi kan ikke komme uden om, at det er energioptimering af bygningsmassen, der skal bringe os på vinderkurs i forhold til at nå klimamålene”, siger Per Rømer Kofod.

Også hos Energisparerådet anerkender man, at energibesparelser er et område, som fylder meget hos både producenterne og hos forbrugerne.

”Vores generelle opfattelse er, at udviklingen af produkter og løsninger fra producenterne går i den rigtige retning. Producenterne tænker meget på, hvordan vi kan nedsætte forbruget og skabe bæredygtige løsninger”, siger formand for Energisparerådet, Lone Møller Sørensen.

Stadig udfordringer
Det er dog stadig en stor udfordring i at få virksomheder og forbrugere til at udskifte de gamle vandhaner og radiatorer med nye energioptimerede løsninger, mener Lone Møller Sørensen.

”Ofte sker udskiftningen kun, når der i forvejen skal laves store ombygninger eller renovering”, siger Lone Møller Sørensen.

Læs også: Uenighed om væksten inden for energirenovering

Derfor mener formanden, at det ville være en god ide, hvis det offentlige sørgede for mere oplysning, for eksempel i form af kampagner.

VVS’15 bliver afholdt i Odense Congress Center den 22.-24. april

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere