20.02.2019  |  VENTILATION  |  Varme og køling

Amagerværket får nyt ventilationssystem

I forbindelse med ombygningen af Amagerværket har Hofor valgt et ventilationssystem baseret på aksialventilatorer fra Novenco.

Forsyningsselskabet Hofor har valgt at udskifte ventilationssystemet på Amagerværket i København i forbindelse med en større ombygning.

Læs også: Blødt vand på vej til københavnerne

Udskiftningen sker i forbindelse med, at det gamle 600 MW kulfyrede anlæg er blevet erstattet med et nyt 500 MW biomasse-baseret kedelanlæg, der har en produktionskapacitet på 150 MW og 585 MJ/s-fjernvarme.

Det er Novenco Building & Industry, der i samarbejde med det finske firma Suomen Ilmastoinstitukku Oy, har leveret det nye ventilationssystem til det biobaserede kedelanlæg. Leverancen omfatter tag-, recirkulations- samt indblæsnings- og udsugningsventilatorer til røggas baseret på Novencos NovAx-aksialventilatorer.

Ombygningen skal sikre, at kraftværkets kulstofudslip reduceres med over 1,2 millioner ton hvert år. Hermed indgår investeringen i Københavns klimaplan, der sigter efter en førsteplads på listen over CO2-neutrale verdenshovedstader i 2025.

Læs også: Dampvarme er snart udfaset i København

Indfasningen af kraft- og varmeproduktionen fra Amagerværket er planlagt til 2019. Her er planen, at det nye kraftvarmeværk skal levere elektricitet og varme til hele København.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere