23.03.2022  |  EL  |  El-materiel

Andel Lumen og SIF Gruppen skal opstille hundredevis af ladestandere udenfor 89 Føtex butikker

Det bliver Andel Lumen og SIF Gruppen, der skal opstille ladestandere for Clever ved blandt andet 89 Føtex-lokationer.

Clever og Salling Group indgik i efteråret 2021 en ambitiøs aftale, der skal gøre det langt nemmere for kunder i dagligvarebutikker at oplade deres elbiler. Der skal allerede i år etableres 300 lynladepunkter fordelt på 89 Føtex-lokationer, og lynladenettet bliver det største i Danmark i forhold til antal udtag.

Andel Lumen, der er et datterselskab i energi- og fibernetkoncernen Andel, er sammen med rådgivnings- og installationsfirmaet SIF Gruppen, valgt til at løfte opgaven med at sætte standerne op og udføre installationsarbejdet.

For Henrik Wej, administrerende direktør i Andel Lumen vækker aftalen glæde blandt alle selskabets medarbejdere:

’Det er kæmpestort for os, at vi kan være med til at stimulere elbilismen i Danmark. For det er det, som samarbejdet handler om. Clever og Salling Group har taget et stort skridt i arbejdet med at elektrificere transportsektoren, hvilket er uomgængeligt, hvis vi skal indfri de ambitiøse nationale klimamål. Og aftalen mellem Clever og os passer som fod i hose, da vi jo i forvejen vedligeholder belysningen på alle statsveje i Danmark for Vejdirektoratet’.

LÆS OGSÅ: Sjællands største lynladestation er åbnet

Vigtigt for at holde elbilismen attraktiv

Der er også stolthed hos SIF Gruppen over at skulle bidrage, fortæller entreprisechef, Christian Eriksen:

”Igen går Clever forrest og tager et kæmpe skridt mod en nem hverdag som elbilist. Og med den ambitiøse udrulning af 300 nye lynladepunkter vil ladeinfrastrukturen komme tættere på elbilisterne og møde dem i hverdagen, hvilket er utrolig vigtigt for at kunne holde det attraktivt at være elbilist. Mange af os her hos SIF Gruppen kører i el- og hybridbiler, ligesom en stor del af vores varevogne kører på ren el, så vi kender til vigtigheden af at have en ladeinfrastruktur, der matcher kørselsmønstre, og som gør det nemt at få ladet op. Det er fantastisk at få lov til at arbejde sammen med så dedikeret en virksomhed som Clever, som tør sætte barren så højt og har grønne ambitioner på hele Danmarks vegne. Vi er utroligt stolte!”

LÆS OGSÅ: Klimaundersøgelse: Danskerne vil vælge en hybrid- eller elbil ved næste bilskifte

”Det er vigtigt med stabile og professionelle partnere, der kan hjælpe med at løfte den offentlige ladeinfrastruktur, og derfor har Clever valgt at indgå et samarbejde med Andel Lumen og SIF Gruppen. Begge skal de sætte strøm til lynladepunkter på tværs af landet, bl.a. ved Salling Groups mange lokationer, så det bliver endnu nemmere for danskerne at lade der, hvor de er – også mens de handler”, fortæller Casper Kirketerp-Møller.

De nye lynladepunkter bliver installeret løbende og de fleste forventes at stå klar inden udgangen af 2022, hvis tilladelser og tilslutning af strøm falder på plads.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere