Anvendelse af Fluke Versiv
Den nyeste netværkstester fra Fluke Networks med navnet Versiv DSX har nu været på markedet i ca. 2 år. Lan-Com A/S som er distributør af Fluke Networks har i denne periode solgt rigtig mange af denne type testere og store dele af installatør markedet har da også skiftet fra den gamle DTX til den nye. Men den nye tester kan så meget mere som IT installatørerne ikke benytter sig af. Det er spild af godt udstyr og dyrebar tid går til spilde. Vi vil her forklare hvad Fluke versiv også kan med det for øje, at den enkelte It installatør kan få bedre overblik over sine projekter og spare meget tid.
Og hvad kan den nye tester så?... og hvilke anvendelsesmuligheder har den, som man bør benytte sig af?
Linkware Live
Ud over at testtiden er helt nede på under 6 sek. for en Kategori 6A permanent Link test, så benytter testeren sig af Linkware Live hvor alle test resultater kan lægges i skyen.
Det giver nogle umiddelbare store fordele. Hvem kender ikke situationen med den gamle DTX tester hvor testeren var på flere hænder fordi den enkelte virksomhed havde gang i flere projekter på en gang.
Men før den lige kunne overgå til ny projektleder så skulle den lige tømmes for resultater. Dette forårsagede, at den ikke lige kunne komme videre ud på en ny plads og gøre gavn.
Nu kan testresultaterne bare lægges op i skyen og den kan komme ud at arbejde med det samme et nyt sted og gøre gavn.
At Linkware live ligger i skyen giver andre store fordele. Vi har meget ofte været ude for, at den enkelte montør har sat testeren forkert op i forhold til hvilket kabelsystem, der skulle testes for. Nogle gange endte det med det resultat, at hele installationen skulle testes om og dermed mange timer eller ugers arbejde var spildt.
Nu kan projektlederen en gang for alle sætte testeren op med de rigtige parametre og tildele de brugere på projektet adgang via smartphone. Hver gang en bruger med tildelt adgang går i gang med at teste vil den rigtige testopsætning komme frem.
Det giver også en tryghed for den enkelte projektleder. Den ansvarlige projektleder kan også fra projektstart indsætte alle dropnumre, selv om de ikke er testet endnu. Efterhånden som de forskellige drop bliver testet vil det fremgå af Linkware Live.
Herved får projektlederen det fulde og løbende overblik over, hvad der er testet og hvad der mangler – ja hvis han har aftalt med sine folk at de hver eftermiddag downloader resultater i skyen, så kan han kan på dagsniveau hente oplysninger og se, hvor mange drop der er testet den enkelte dag og har hele tiden overblik hvad der mangler. Hvis samme fejl går igen, så kan han også kontakte sine montører og informere om, hvad de skal være mere OBS på, så fejlene ikke gentager sig i hele projektets længde.
Er projektlederen rigtig smart, så anskaffer han sig en Brother P-Touch E-55 W printer. Brother printeren har mulighed for at gå i skyen og hente alt hvad der ligger i Fluke Linkware Live og få printet alle sine labels ud på en gang for alle uden at skulle taste labels ID ind.
De er jo allerede tastet ind i Fluke testeren – se det sparer tid og penge.
Fix Later
En anden og meget anvendelig funktion på testeren er knappen ”Fix later”. Efterhånden er det ikke den tid det tager at teste installationen, der er den største tidssluger. Det er fejlfinding og fejl tilretning.
Oftest er man to mand til at teste. Hvis der opstår en fejl – og det gør der! Så stopper alt… En mand prøver at fejlfinde og den anden kigger bare. Med ”Fix later” knappen i anvendelse kan man parkere resultatet og gå videre i forløbet. Det betyder, at det ikke umiddelbart behøver at være trænede netværks installatører, der tester.
Testeren er jo sat op på forhånd via Linkware Live og den fagligt dygtige tekniker kan tilkaldes når man har overblik over alle ”Fix later” fejlene.
Stoplys Effekt
Og så kunne vi (os hos Lan-Com A/S) godt tænke os, at der var flere gode elektrikere, der efterså test resultaterne og ikke bare kun kiggede på farven. Rød = Fail. Gul = Star pass. Grøn = pass. Ofte ser vi, at den enkelte elektriker konstaterer, at testresultatet er passeret (godkendt), men uden at kigge nærmere på hvordan kablet egentligt har det.
Man kan læse så uendeligt meget ud af testrapporten, men det sker desværre ikke så ofte.
Lan-Com A/S afholder løbende kurser i brug af Fluke DSX og indgående læring om håndtering af testresultater til stor glæde for IT installatører.