27.05.2015  |  VVS  |  Branchen

A&O Johansen øger omsætningen

El- og VVS-grossisten Brødrene A&O Johansen fik fremgang i både omsætning og indtjening i første kvartal af 2015.

Det er især den positive udvikling i Danmark, der er skyld i, at el- og VVS-grossisten Brødrene A&O Johansen i første kvartal af 2015 øgede omsætningen med 8,4 procent set i forhold til første kvartal 2014.

Læs også: Sanistål har forbedret sin drift markant

Dermed landede omsætningen på 587 mio. kr. mod 541,7 mio. kr. i samme periode sidste år. Det fremgår af A&O Johansens delårsrapport.  

Væksten kan henføres til det danske marked, hvor markedsandelen er øget, skriver A&O Johansen i delårsrapporten.

Resultat af den primære drift blev forbedret til 22,7 mio. kr., hvilket svarer til en overskudsgrad på 3,9 procent. I første kvartal 2014 var driftsresultatet 17,3 mio. kr. og overskudsgraden 3,2 procent.

Markedet for tekniske installationsmaterialer har i 1. kvartal 2015 vist tegn på svag vækst, men konkurrencen i markedet er fortsat skærpet med heraf følgende pressede bruttomarginer, skriver selskabet i rapporten.      

Læs også: Lemvigh-Müller fortsætter den gode indtjening

A&O Johansen fastholder forventningerne til, at hele året ender på niveau med 2014, det vil sige et resultat før skat på ca. 100 mio. kr.  

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

  • Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere