28.04.2022  |  EL  |  Branchen

Arbejdsgiverforening: Husk guleroden i den grønne skattereform

Det er afgørende, at det samlede skattetryk på virksomhederne ikke stiger, men at en højere CO2-afgift eksempelvis får følgeskab af lavere energiafgifter. Det mener arbejdsgiverorganisationen, TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Særligt CO2-afgiften spiller en central rolle i regeringens nye udspil til en grøn skattereform, som bygger på princippet om en ensartet afgift for erhvervslivet. Det er den rigtige vej at gå, mener TEKNIQ Arbejdsgiverne.

”Skatter og afgifter er helt afgørende værktøjer, når der skal turbo på den grønne omstilling. Klimaet skal kunne måles på bundlinjen. Men vi skal huske guleroden, så det ikke bliver ren pisk. Når vi skruer op for CO2-afgiften, skal vi skrue ned for andre afgifter, så den samlede regning ikke bliver større for virksomhederne. Ellers vil det skade konkurrenceevnen og dermed gøre Danmark fattigere,” siger Troels Blicher Danielsen, administrerende direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Få privat ladestander og el på arbejdsgivers regning skattefrit

”Danmark må og skal gå forrest i den grønne omstilling. Derfor skal vi også have fornuften med i afgiftsstrukturen. En ensartet CO2-afgift vil sikre, at det ikke er de små og mellemstore virksomheder, der kommer til at betale hele gildet. Det er forureneren, der skal betale, og de, der sviner mest, skal selvfølgelig betale mest,” siger Troels Blicher Danielsen.

750 kroner på ton CO2

Regeringen foreslår, at CO2-afgiften bør ligge på 750 kroner per ton CO2 frem mod 2030. Det er et fornuftigt leje, mener arbejdsgiver- og erhvervsorganisationen.

”En afgift skal have en størrelse, så den har en effekt – ellers kan det være lige meget. Men omvendt må den ikke være så stor, at den tager livet af betaleren, i dette tilfælde erhvervslivet. Med det foreslåede niveau ligger vi tæt på EU’s kvotepriser, som de forventes at se ud frem mod 2030. Det giver danske virksomheder et stærkt incitament til at omstille sig, og samtidig et godt udgangspunkt for at konkurrere med udlandet,” siger adm. direktør Troels Blicher Danielsen, TEKNIQ Arbejdsgiverne.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere