06.09.2023  |  VENTILATION  |  Arbejdsredskaber

ATEX – Undgå eksplosion i dit udsugningssystem

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ansvarlige virksomheder sikrer, at dampe og støv fra fremstillingsprocesser fjernes fra arbejdspladsen for at beskytte arbejdstagerne mod sygdom.

Ansvarlige virksomheder sikrer, at dampe og støv fra fremstillingsprocesser fjernes fra arbejdspladsen for at beskytte arbejdstagerne mod sygdom. Dette skyldes, at de fleste typer røg og støv er blandt de mest almindelige årsager til luftvejssygdomme blandt arbejdstagere i branchen.

Når det miljø, hvor udvindingen finder sted, er i fare for eksplosion, skal designet af udsugningssystemet leve op til ATEX-forordningen. I videoen herunder vises en virksomhed, hvor sådanne forholdsregler ikke er blevet taget.

Den virksomhed, der har udsugningssystemet installeret, skal vurdere, om der er risiko for eksplosion. En eksplosion kan opstå ved, at tilstrækkelig mængde af eksplosive gasser eller støv forekommer i udsugningssystemet – og der så samtidig opstår en gnist. Det kan være brandfarlige gasser, dampe, væsker, tåge/aerosoler eller brandfarlige støvtåger. Hvis noget af dette kan forekomme, skal risikoen vurderes som grundlag for at klassificere det eller de eksplosionsfarlige områder.

Virksomheden kan selv foretage denne vurdering eller drage fordel af en specialiseret rådgiver til at gøre det. Nogle gange kan vurderingen foretages sammen med de lokale brandbekæmpelsesmyndigheder.

Geovent tilbyder en lang række produkter og løsninger til at sikre, at ATEX kravene overholdes. Vi står gerne til rådighed med mere information på tlf. +45 86 64 22 11 eller salg@geovent.dk

Tags: Geovent

Mere fra Geovent

Geovent

https://www.geovent.dk/

Inspiration til dit næste ventilationsprojektGeovent leverer udsugning og ventilationskomponenter til den danske og internationale ventilationsbranche.Miljøet i højsædetVi sætter en ære i hele tiden at udvikle os, og vi satser stort på gennemtænkte og energirigtige løsninger. Det rigtige udstyr på det rette sted kan give energibesparelser på op til 80% eller mere til gavn for både økonomien og mil…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere