26.02.2019

Automatisering skal øge produktiviteten i byggerierne

Indhold fra partner Hvad er dette?

Byggebranchen står i dag overfor adskillige produktivitetsudfordringer, hvilket blandt andet kan spores tilbage til virksomhedernes manglende investering i nye digitale værktøjer.

Mens danske virksomheder generelt investerer mere og mere i IT, går det den modsatte vej i byggeriet. Dette resulterer ofte i, at vi på mange områder ingen fremgang ser i produktiviteten hos størstedelen af byggeprojekter.
Det ses gang på gang, at forretningsplanen hos de moderne byggeprojekter lige akkurat ikke holder. Vi, som branche, har nemlig en tendens til at være en anelse for dyre, hvilket resulterer i at flere projekter ikke kan lade sig gøre.

Derfor mener Ole Berard, at kan vi få produktiviteten op og prisen en tand ned, vil flere projekter kunne føres ud i livet.
Specielt automatisering er et af de store buzzwords i industrien for tiden, og bliver jævnligt nævnt i forbindelse med BUILD 4.0 og digital transformation. Når man taler om automatisering, er der i bund og grund tale om et stykke teknologi, et stykke software eller en robot for eksempel, der udfører en opgaven, som et menneske ellers ville have varetaget.


Vi er allerede begyndt at se de første eksempler herpå både i design-, planlægnings- og i udførelses-fasen. Eksempler som alle er med til at øge produktiviteten i branchen og skabe fremgang.

Denne transformation i branchen bringer dog også med en del bekymringer med sig, blandt andet omkring hvad det betyder for de nuværende arbejdspladser.

Men ifølge Ole Berard behøver vi ikke være bekymrede for denne overgang. Han mener derimod, at man som virksomhed bør holde øje med teknologien og ikke mindst være nysgerrig omkring den.
Se og hør Ole Berard komme med eksempler på automatisering i byggebranchen, samt tale om eventuelle udfordringer og løsninger i vores video her

Tags: RIB A/S

Denne artikel er en del af temaet Tema: Ledelse & efteruddannelse 2019

Mere fra RIB A/S

RIB A/S

www.rib-software.dk

Hos RIB brænder vi for at gøre byggeriet bedre. Vores klare målsætning er at hjælpe byggebranchen med at opføre, overlevere og drive byggerier optimalt og uden fejl.Hvert år koster fejl og forsinkelser i byggeriet milliarder af kroner. Det resulterer i mindre indtjening og forringet produktivitet.Vi ønsker at hjælpe byggeriet til at blive en avanceret branche, hvor digitale værktøjer og integreret…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere