25.12.2020  |  EL  |  Virksomhedsdrift

AVK opnår hidtil bedste årsresultat

På trods af COVID-19s negative effekt kan AVK-koncernen med regnskabet for 2019-2020 præsentere sit hidtil bedste resultat. Omsætningen steg blandt andet med 4,1 procent til 6 milliarder kroner.

Hos AVK er driftsresultatet steget med 13,5 procent til 501 millioner kroner og resultatet efter skat steg med 12,5 procent til 289 millioner kroner. Den samlede omsætning er steget med 4,1 procent til 6 milliarder kroner.

”Flere af vores selskaber har i kortere eller længere perioder været helt eller delvist lukket ned. Det er imidlertid lykkedes at holde koncernens forsyningskæde intakt gennem hele perioden. Derfor har vi gennem Corona-krisen kunnet opretholde levering til kritiske samfundsfunktioner som vand- og gasforsyning, der udgør en stor del af koncernens kunder”, oplyser Niels Aage Kjær, adm. direktør, AVK.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Resultatet overstiger forventningerne

Driftsresultatet er bedre end forventningerne for året og samtidig en markant forbedring af overskudsgraden. Dette er et resultat af den brede pallette af tiltag og fortsatte indsats for at optimere, effektivisere og automatisere driften, for at styrke markedspositionen og for løbende at forbedre og optimere produkter og løsninger til kunderne.

”Disse initiativer har krævet betydelige investeringer, og der er i året brutto investeret 289 millioner på tværs af koncernen og forretningsområderne. Der er gennemført fabriksudvidelser i Spanien, Saudi Arabien, Kina og Indien samt hos AVK- Tooling i Sæby. Samtidig er der investeret kraftigt i en fortsat udbygning og optimering af produktionskapaciteten, udvikling af produkter samt videreudvikling af koncernens it-platform og digitale løsninger”, oplyser finansdirektør Lars Kudsk, AVK Holding.

I regnskabsåret 2020-2021 forventes investeringer på samme niveau. Lars Kudsk tilføjer dog, at der er stor usikkerhed i kraft af COVID-19.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere