24.07.2018  |  VENTILATION  |  Varme og køling

Bæredygtig køling hitter i København

Hofor Fjernkøling øger sin omsætning og lander aftaler med kunder i både Sydhavnen og på Østerbro. Det betyder, at virksomheden nu står for miljøvenlig køling af store dele af blandt andet Københavns kontorer og hoteller.

Virksomheden Hofor Fjernkøling, der er en del af selskaberne i Hofor-koncernen, kan give sig selv et velfortjent klap på skulderen. Nyeste tal viser nemlig en omsætning på 17 millioner kroner i 2017. Året før var selvsamme tal 3 millioner kroner lavere. Og hermed leverer selskabet det bedste regnskab til dato.

”Årets overskud vil vi bruge til også at ekspandere i de kommende år for at reducere CO2-udledningen yderligere i København.  Vi vil udbrede fjernkølingen til nye bydele og her ligger en udbygning i Nordhavn først for”,  siger chef for Hofor Fjernkøling, Flemming Birck Pedersen.

Læs også: Aarhus Universitet får effektiv køling

De gode resultater skyldes en række nye aftaler i 2017 med blandt andre Statens Naturhistoriske Museum og Commercial Real Estate Denmark. Senest kunne virksomheden udvide sin forretning med nye aftaler om køling i både Sydhavnen og på Østerbro. Det betyder, at virksomheden nu tæller 72 kunder i Indre By, København Nordvest, Sydhavnen, Ørestad og Østerbro.

Økonomi og miljø går hånd i hånd
Kølingen produceres en stor del af året med hjælp fra det kolde havvand i Københavns Havn. Og denne metode har både økonomiske og miljømæssige fordele for kunderne.

”Fjernkøling fra HOFOR giver den enkelte kunde mulighed for at spare op til 40 procent på drifts- og investeringsomkostninger og op til 70 procent af CO2-udledningen. Da flere kunder nu får muligheden for at køle hotelværelser, kontorlokaler eller servere med fjernkøling fra HOFOR, vil den samlede CO2-udledning blive reduceret til glæde for både klima og borgere”, forklarer Flemming Birck Pedersen, der glæder sig til at se, hvor fremtiden tager virksomheden hen.

- EST

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere