07.06.2021  |  EL  |  Byggeri

Indspark: Bæredygtighed skal ned i øjenhøjde

Når snakken om bæredygtighed og grønne initiativer bliver ophævet til et så strategisk niveau, som er tilfældet nu, så har jeg et opråb, der ikke kun gælder i vores branche, men også i de fleste andre håndværksmæssige brancher: Vi bliver nødt til at få den grønne dialog og de gode, grønne råd ned i øjenhøjde.

Bæredygtighed er efterhånden blevet et altoverskyggende tema – lige på nær når corona huserer. Men det er også et begreb, der bliver debatteret og kommunikeret på forskellige måder af politikere og større selskaber. Særligt efter vedtagelsen af FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling i 2015 er bæredygtighed og grøn omstilling blevet en topprioritet for mange virksomheder og organisationer. Nye strategier er blevet lagt, og målsætninger om at være CO2 neutrale og mere ressourcebesparende for at nå den bæredygtige udvikling er i fuld gang.

Det er også den helt rigtige fremgangsmåde, hvor de store virksomheder går forrest og gøder jorden for de mindre organisationer. Men når snakken om bæredygtighed og grønne initiativer bliver så massiv og bliver ophævet til et så strategisk niveau, som er tilfældet nu, så har jeg et opråb, der ikke kun gælder i vores branche, men også i de fleste andre håndværksmæssige brancher: Vi bliver nødt til at få den grønne dialog og de gode, grønne råd ned i øjenhøjde.

LÆS OGSÅ: Cirkulært byggeri vinder frem

Det bliver uhåndgribeligt
De lokale VVS-forretninger, de mindre teams eller den enkelte håndværker kan ikke se sig selv i den ophævede debat og de politiske udmeldinger, vi ofte ser i forhold til grøn omstilling og bæredygtighed. Det bliver uhåndgribeligt, og mange ved ikke, hvordan de aktivt skal omsætte det til konkrete aktiviteter. Hvis den enkelte virksomhed virkelig skal rykke sig på den grønne dagsorden – og det skal de jo, før vi reelt kan se en forskel i det samlede bæredygtighedsregnskab – så er vi nødt til at adressere initiativerne i øjenhøjde. Således at når man står derude hos kunden i dagligdagen, så har man den grønne rådgivning helt tæt på de konkrete ydelser, services og produkter, man arbejder med.

Det er de små ting, der rykker
Det er vigtigt, at vi er til stede i nærmiljøerne, så de grønne budskaber og grønne løsninger kommer meget tættere på den enkelte VVS-forretning. Selvom bæredygtighed kræver store og innovative ændringer, før vi for alvor ser en fremgang i den grønne omstilling, så er det netop de små ting, man kan gøre i sin hverdag for at reducere forbruget og tænke mere grønt, der gør, at vi kan mærke en forskel i dagligdagen. Ellers er jeg bange for, at vi som samfund bliver ved med at råbe på de grønne initiativer, men glemmer at implementere visionerne på et håndgribeligt niveau i nærmiljøet og hos de mindre virksomheder.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere