Fremover vil kunder, der ønsker at købe en bolig med oliefyr, få nej til boligfinansiering i Merkur. Det sker som led i Merkurs fuldstændige afvikling af samtlige fossile finansieringer.
”Merkur er en bæredygtig bank, hele vores forretningsmodel er bæredygtig, og derfor stiller vi også krav til vores kunder om at være det”, siger Charlotte Skovgaard, administrerende direktør i Merkur. Foto: Arkiv.
For få måneder siden smækkede Merkur kassen i overfor kunder, der ville købe nye benzin og dieselbiler. Nu er turen kommet til de kunder, der søger om lån til finansiering af køb af boliger, som er opvarmet med olie.
Ifølge administrerende direktør Charlotte Skovgaard kommer den enkelte kunde i Merkur på den måde til at bidrage til den grønne omstilling.
”I Merkur arbejder vi aktivt for, på den store klinge, helt at udfase finansiering af fossile brændsler. Det kan vi blandt andet bidrage til, ved i dialogen med både nuværende og nye kunder at motivere dem til at fravælge fossile energikilder. Det gælder deres boliger, deres biler, såvel som for de projekter vi investerer deres penge i. På den måde tager vi det samfundsansvar som vores kunder forventer af os”, siger hun.
Underskrift på udskiftning
Der er dog alligevel mulighed for at købe sin drømmebolig med finansiering gennem Merkur, også selvom der er oliefyr. Det kræver dog, at boligkøberen forpligter sig til umiddelbart efter overtagelsen at skrotte oliefyret og installere en varmepumpe.
”Merkur er en bæredygtig bank, hele vores forretningsmodel er bæredygtig, og derfor stiller vi også krav til vores kunder om at være det”, siger Charlotte Skovgaard.
Hun påpeger, at det muligvis vil koste dem kunder, når de stiller sådanne krav til boligkøberne. Hun håber dertil, de kan tiltrække andre kunder, der godt vil have rådgivning omkring bæredygtighed.
-CH
Energi

Sanitetsvirksomhed tager stort ansvar for den grønne omstilling
På et år har sanitetsvirksomheden Geberit formået at mindske sin miljøpåvirkning med 17,1 procent. Det fremgår af Geberit-gruppens bæredygtighedsrapport for 2022. Hos Geberit føler man et ansvar for at kigge ind i nye løsninger, der bidrager til en grønnere omstilling i sanitetsbranchen.
Branchen

Det går godt for elektrikere og el-installatører trods udfordringer
Elektrikervirksomheder har på trods af inflation og højere materialepriser formået at fastholde en stabil indtjening og endda øget den gennemsnitlige omsætning per medarbejder marginalt. Det viser PwC’s brancheanalyse for elektrikervirksomheder.
Energi

Mangel på ladestandere bremser udrulning af elbiler
Skal Danmark have én million elbiler på vejene i 2030, kræver det, at antallet af nye ladestandere speedes op. AutoBranchen Danmark, FDM og TEKNIQ Arbejdsgiverne har samlet 20 konkrete anbefalinger til, hvordan vi når det mål.
Sanitet

Svarer til at køre 80 millioner kilometer i en bil
Uponor Building Solutions har sat ambitiøse mål for reduktion af udledninger af drivhusgasser og arbejder tæt sammen med branche og partnere for at nå dem. Læs her om deres rejse mod CO2-neutralitet, og om hvilke konkrete handlinger der giver effekt.
Branchen

Individuel støtte til unge viser lovende resultater
Det hjælper at bruge en særlig metode med individuel støtte, når unge i psykisk mistrivsel skal i arbejde eller uddannelse. Det viser de foreløbige resultater fra et seksårigt forskningsstudie fra Københavns Professionshøjskole. Men de gode resultater kræver, at metoden bliver fulgt nøje, lyder det fra forskerne bag.
Varmeanlæg

24 millioner kroner til varmepumper og solcelleanlæg til fjernvarmeproduktion
Nu kan fjernvarmevirksomheder søger støtte til at sætte turbo på varmeproduktion baseret på varmepumper og/eller solcelleanlæg. Branchen afventer stadig tilskudspulje til VE-anlæg i private boliger.