18.01.2021  |  EL  |  Energi

Bank afviser kunder, der vil købe bolig med oliefyr

Fremover vil kunder, der ønsker at købe en bolig med oliefyr, få nej til boligfinansiering i Merkur. Det sker som led i Merkurs fuldstændige afvikling af samtlige fossile finansieringer.

For få måneder siden smækkede Merkur kassen i overfor kunder, der ville købe nye benzin og dieselbiler. Nu er turen kommet til de kunder, der søger om lån til finansiering af køb af boliger, som er opvarmet med olie.

Ifølge administrerende direktør Charlotte Skovgaard kommer den enkelte kunde i Merkur på den måde til at bidrage til den grønne omstilling.

”I Merkur arbejder vi aktivt for, på den store klinge, helt at udfase finansiering af fossile brændsler. Det kan vi blandt andet bidrage til, ved i dialogen med både nuværende og nye kunder at motivere dem til at fravælge fossile energikilder. Det gælder deres boliger, deres biler, såvel som for de projekter vi investerer deres penge i. På den måde tager vi det samfundsansvar som vores kunder forventer af os”, siger hun.

Underskrift på udskiftning

Der er dog alligevel mulighed for at købe sin drømmebolig med finansiering gennem Merkur, også selvom der er oliefyr. Det kræver dog, at boligkøberen forpligter sig til umiddelbart efter overtagelsen at skrotte oliefyret og installere en varmepumpe.

”Merkur er en bæredygtig bank, hele vores forretningsmodel er bæredygtig, og derfor stiller vi også krav til vores kunder om at være det”, siger Charlotte Skovgaard.

Hun påpeger, at det muligvis vil koste dem kunder, når de stiller sådanne krav til boligkøberne. Hun håber dertil, de kan tiltrække andre kunder, der godt vil have rådgivning omkring bæredygtighed.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere