17.03.2017  |  VVS  |  Branchen

BedreBolig-rådgivning giver husejere lyst til at renovere

En nylig undersøgelse, foretaget af NIRAS for Energistyrelsen, viser, at BedreBolig-rådgivning inspirerer husejere til at foretage en mere energirigtig og effektiv renovering.

Hos Energistyrelsen har man med hjælp fra konsulentfirmaet NIRAS netop undersøgt, hvorvidt BedreBolig-ordningen fremmer energirigtig renovering og fører til en mere effektiv og helhedsorienteret renovering hos BedreBolig-husejere.

Resultaterne viser bl.a., at husejere, der har modtaget BedreBolig-rådgivning, udfører flere omfattende renoveringer, der både er helhedsorienterede og gennemgribende.

Samtidig gennemfører BedreBolig-husejere flere skjulte renoveringer, i form af f.eks. isolering af rør, kælder, gulv og hulmure, og får i højere grad installeret varmekilder som varmepumpe og solcelleanlæg.

Læs også: Dansk Energi bevilger 21,1 mio. til energieffektive løsninger

Alligevel oplever BedreBolig-husejerne gennemsnitligt ikke en bedre og mere effektiv gennemførelse af de renoveringer, de foretager, ift. andre boligejere – men ifølge undersøgelsen er dette hovedsageligt, fordi det kun er et fåtal af undersøgelsens deltagere, der benytter sig af en BedreBolig-rådgiver til projektstyring m.m., når de skal gennemføre en renovering.

I undersøgelsen kan man også få et indblik i, hvordan husejere generelt oplever og agerer i forbindelse med en renoveringsproces – her viser det sig, at de fleste husejere renoverer deres hus iterativt og som en løbende proces i stedet for at have en plan for renovering til faktisk at gennemføre forbedringerne.

Ifølge undersøgelsen motiveres husejere heller ikke kun af besparelser på f.eks. varmeregningen, men har ofte også et ønske om at opnå en bedre vedligeholdt boligværdi, æstetik og komfort, når de skal foretage renovering af deres hus.

BedreBolig-ordningen er en landsdækkende rådgivningsordning med fokus på nedsættelse af energiforbrug, der administreres af Energistyrelsen.

- EL

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere