06.09.2017  |  VENTILATION  |  Indeklima

Behovsstyret ventilation sikrer godt indeklima til ældreboliger i Valby

Ny, behovsstyret ventilation fra Neotherm og Smock Ventilation sikrer både et bedre indeklima og økonomiske besparelser i 291 ældreboliger i Valby.

Et forældet udsugningsanlæg fra 80’erne er omsider kommet på pension og blevet erstattet af moderne EC-ventilatorer fra Smock Ventilation til glæde for KAB-bygningen Valbyholms 291 ældreboliger.

Samtidig med de i alt 32 ventilationsanlæg er en fugtstyret ventil fra Neotherm blevet installeret i alle lejligheder. Ventilen er behovsstyret, hvilket betyder, at den skruer op for ventilationen, når fugtigheden stiger – f.eks. når der tages brusebad. Når luftfugtigheden igen er normal, sørger ventilen for, at der skrues ned for ventilationen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

De to virksomheder har med den fælles installation sikret et langt bedre indeklima til bebyggelsens ældre beboere, hvilket kan mærkes i hverdagen:

”Vi er utroligt glade for den nye ventilation. Det kører helt lydløst, og der kommer ingen dug hverken på spejlet eller vinduet, når vi tager bad”, fortæller beboerformand i Valbyholm, Bent Hansen.

Læs også: Energistyring skal hjælpe madgigant til store besparelser

Gevinsten af de nye anlæg ligger ikke kun i et forbedret indeklima, men også i en økonomisk besparelse, fortæller KAB-driftschef, Viggo Strøm Børsting:

”Udover de bedre forhold for beboerne har vi udsigt til store besparelser både på el og varme, så vores investering på 1,1 mio. kr. vil være tjent hjem igen på kun tre år. Vi har også fået 280.000 kr. i energitilskud fra staten til renoveringen”, siger Viggo Strøm Børsting.

Læs også: Lindab øger fleksibiliteten med nye spjæld

Valby er ikke det eneste sted, hvor KAB vil optimere ventilationen. Varme- og energikonsulent i KAB, Henrik Nielsen, arbejder for at få lignende renovering i gang i flere bebyggelser:

”Valbyholm er jo ikke det eneste sted, der har oplevet problemer med indeklimaet, så nu presser jeg på for at få tilsvarende løsninger i andre bebyggelser, f.eks. Brumleby og Tingbjerg. KAB har ca. 53.000 lejemål i alt, så der er nok at gå i gang med”, siger Henrik Nielsen.

-CHM

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere