25.04.2019  |  EL  |  Branchen

Bendt Bendtsen bliver ny bestyrelsesformand for Synergi

Tidligere økonomi- og erhvervsminister og nuværende europaparlamentsmedlem Bendt Bendtsen vender hjem fra Bruxelles og bliver ny bestyrelsesformand for interesseorganisationen Synergi.

Efter ti år som medlem af Europa-Parlamentet for Det Konservative Folkeparti vender tidligere økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen tilbage til Danmark for at fortsætte med at udvikle en grøn energi- og klimaudvikling i Danmark og Europa. Det sker, når han i maj bliver ny bestyrelsesformand for interesseorganisationen Synergi, som blandt andre Danfoss, Grundfos, Rockwool og Velux står bag. 

”Vi er meget glade for, at Synergi har kunnet tiltrække en så stærk profil som Bendt Bendtsen. Han kan styrke diskussionen herhjemme om vigtigheden af en meget ambitiøs energi- og klimapolitik, og hvordan vi bruger den energi, vi producerer, klogere og mere effektivt”, siger koncernchef i Danfoss, Kim Fausing.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Også direktør i Synergi, Katrine Bjerre M. Eriksen, har store forventninger til samarbejdet med Bendt Bendtsen:

”Hvis vi skal nå vores danske klimamål og de mål, vi har sat os for i Paris-aftalen, skal vi blive meget bedre til at reducere vores energiforbrug samtidig med, at vi udbygger den vedvarende energi og elektrificerer vores samfund. Og den dagsorden ved jeg, at Bendt med sin lange erfaring – ikke mindst fra Bruxelles – kan være med til at løfte”.

Markante aftryk  
Bendt Bendtsen har især arbejdet med at skabe en mere ambitiøs energi- og klimapolitik i EU. Særligt i det nye bygningsdirektiv har han sat markante aftryk i forhold til energieffektivitet, lyder det fra Synergi.

”Synergi er etableret af en række store danske virksomheder, som i årtier har været med til at sætte Danmark på verdenskortet, når det handler om at skabe energieffektive løsninger til gavn for klimaet”, siger Bendt Bendtsen, og uddyber:

”Samtidig arbejder virksomhederne gennem Synergi for at få en endnu mere ambitiøs energi- og klimapolitik herhjemme. Det arbejde går hånd i hånd med mit fokus i Europa-Parlamentet gennem de sidste ti år, og jeg er stolt over at kunne videreføre dette arbejde i Danmark”.

Læs også: Ny organisation vil ændre dansk energipolitik

Bendt Bendtsen har markeret sig i den danske debat med en opsang til de danske politikere og regeringen om at fastholde en ambitiøs dansk klimapolitik. Med den ambition, at Danmark fremadrettet skal være foregangsland på det grønne område og for at sikre danske arbejdspladser og -eksport.

- SDN

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere