17.11.2020  |  VVS  |  Varme og køling

Beregningsprogram sikrer optimal driftstemperatur i gamle eltavler

Industrivirksomheden Bates Cargo-Pak i Nørresundby har den 1. september 2020 skiftet navn til Signode Denmark ApS. Virksomheden har opbygget en enestående know-how indenfor luftpuder til godssikring og har et stort behov for at temperaturstyre nogle eksisterende eltavler, der styrer en maskine, der er kritisk for produktionen.

I forbindelse med den nuværende produktion i Nørresundby, er der visse maskiner, der er mere kritiske end andre, når der skal opretholdes en produktion, der skal køre treholdsskift syv dage om ugen. Netop dette har haft stor betydning for de valg, som virksomheden Signode Denmark ApS har taget for at kunne opretholde en kontinuerlig og sikker drift af produktionen.

Vi udvikler konstant produkter og sortiment indenfor luftpuder, så kvalitet og sikkerhed til enhver tid er helt i top. Vi kender kravene til kort og sikker levering”, siger Henrik Vægter, Maintenance Manager hos Signode Denmark ApS.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Han fortæller, at Rittal blev kontaktet i det sene efterår i 2019, hvor de blev stillet over for opgaven at kunne tilsikre en optimal driftstemperatur i nogle eksisterende el-tavler, hvor der er monteret en del gamle kølere. Disse el-tavler styrer en maskine, der indgår i en kritisk del af Bates Cargo-Pak produktionen.

Henrik Vægter forklarer, at udfordringen er, at der er for høje temperaturer i række af el-tavlerne, hvor der sidder nogle styringskomponenter, der er svære at få reservedele til, hvis de skulle gå i stykker. Derfor søger han en løsning, der kan optimere temperaturen i tavlerne, så levetiden på disse kan blive forlænget.

Area Sales Manager, Martin Nørgård Nielsen fra Rittal tilføjer:

”Udfordringen for elektriske komponenter, der udsættes for højere temperaturer end, de er beregnet til, er, at de vil få reduceret levetiden væsentlig. Det kan resultere i utilsigtede driftsstop, hvilket kan medføre store konsekvenser for mange produktionsvirksomheder i kraft af tabt omsætning, tabt lønudgifter og måske tab af kunder”.

Den nye løsning til Bates Cargo-Pak, der er baseret på faktiske beregninger, viser, at de to 17 år gamle køleaggregater skal udskiftes med nogle nye sidemonteret køleenheder TopTherm Blue e, SK 3366500 med en køleeffekt på 1,50 kW pr. stk.

Henrik Vægter vurderer, at investering i nogle nye køleaggregater er en nødvendighed set i forhold til, hvad et driftsstop koster, tab af produktion, omkostninger til personale der ikke kan arbejde og omkostninger til udskiftning af defekte elektriske komponenter såsom PLC udstyr og Servo drev og andre elektriske komponenter.

Det endelige resultat fire måneder efter udskiftning er, at temperaturen nu er sat til 35 grader med en hysteresekurve på fem grader. Nu kan temperaturen holdes mellem 30 – 35 grader. Henrik Vægter fortæller, at selv under de varme perioder i august måned 2020 er temperaturen ikke oversteget 35 grader, hvilket han er meget tilfreds med.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere