31.03.2017  |  VVS  |  Varme og køling

Bilka og Føtex i Sønderborg udnytter overskudsvarmen

Gennem et nyt samarbejde skal Sønderborg Fjernvarme sikre, at overskudsvarmen fra de to Dansk Supermarked-butikker i Sønderborg bliver udnyttet på klimavenlig vis.

Bilka og Føtex i Sønderborg skal fremover sende deres overskudsvarme til fjernvarmenettet i stedet for til fuglene.

Et nyt samarbejde mellem Dansk Supermarked og Sønderborg Fjernvarme betyder nemlig, at de to butikker har investeret i at ombygge deres køle- og varmeanlæg, så de nu selv producerer varme, skriver projectzero.dk. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det er både godt for butikkernes økonomi og for klimaet, da overskudsvarme svarende til 50 husstandes varmeforbrug bliver sendt til fjernvarmenettet:

”Udnyttelse af overskudsvarme er en meget miljøvenlig løsning, der passer perfekt ind i Dansk Supermarkeds politik om ansvarlighed i alle processer”, siger energichef Lars C. Christensen fra Dansk Supermarked Group til projectzero.dk.

Læs også: Hofor: Forbrugere glemmer at skrue ned for varmeanlægget

Bilka og Føtex i Sønderborg er dog ikke tvunget til at være selvforsynende. Hvis der opstår et behov for mere varme, end man kan producere i de to supermarkeder, kan de stadig modtage varme fra fjernvarmen.

-CHM

Denne artikel er en del af temaet Udvalgte

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere