09.10.2015  |  EL  |  Belysning

Biologisk effektivt lys med høj intelligens – SymbiLogic Technology fra ESYLUX

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med udviklingen af SymbiLogic Technology skaber ESYLUX en avanceret form for behovsorienteret, biologisk effektiv belysning – optimeret til hverdagen på kontoret.

Biologisk effektivt lys med høj intelligens – SymbiLogic Technology fra ESYLUX

Ahrensburg, Tyskland, oktober 2015. ESYLUX præsenterer, fra oktober 2015, ikke blot en omfattende udvidelse af sin lysportefølje med LED-baserede nyheder til en intelligent indendørs belysning af erhvervsbygninger. Med udviklingen af SymbiLogic Technology skaber ESYLUX samtidig en avanceret form for behovsorienteret, biologisk effektiv belysning – optimeret til hverdagen på kontoret.

ESYLUX er kendt som udvikler af produktløsninger til tilstedeværelsesstyret rum- og bygningsautomatisering samt for udendørs- og sikkerhedsbelysning. ESYLUX satser hermed, med udvidelsen af sin portefølje inden for indendørsbelysning, på en LED-baseret lysstyring. ”De kompetencer, vi igennem mange år har opnået indenfor automatik, kan vi også her anvende til fulde,” siger produktchef Thorsten Pieper, ” - kunden får hos os lyskvalitet og styringsintelligens fra ét og samme firma.”

SymbiLogic Technology øger livskvaliteten på kontoret
Et centralt begreb inden for lysstyring i indendørs lokaler er i dag ”Human Centric Lighting” – en belysning, der har en biologisk positiv virkning på mennesker ved hjælp af et lys, der forandrer sig dynamisk i lysstyrke og farve og dermed retter sig efter det naturlige dagslys. Da det her netop kommer an på kompetence både inden for lys og automatisering, har ESYLUX i 2015 med SymbiLogic Technology udviklet sin egen tekniske omformning og har integreret denne i udvalgte belysningsløsninger.

SymbiLogic Technology er specielt optimeret til en biodynamisk belysning i kontorlokaler, hvilket samtidig sker på en meget energieffektiv måde. ”Vi sørger for et lys, der styrker menneskets livskraft, koncentrationsevne og sundhed,” siger Thorsten Pieper, produktchef for ESYLUX, og henviser til de talrige videnskabelige undersøgelser, der gentagne gange har bekræftet disse effekter. Takket være en integreret højteknologisk sensor og automatisk udnyttelse af dagslyset nedsætter SymbiLogic samtidig, på lignende måde som ved en klassisk konstantlysregulering, det påkrævede energiforbrug. På denne måde opnås altid en mindstebelysning, der overholder standardkravene. Et særligt kendetegn ved lysforløbet: Den sædvanlige eftermiddagstræthed imødekommer ESYLUX målrettet med aktiverende lys. ”Således opnår vi en lysvirkning, der påvirker både den enkeltes stemning og virksomhedens produktivitet i positiv retning,” erklærer Pieper. Samtidig sørger det aktiverende lys om dagen, som altid ved Human Centric Lighting, for en mere rekreativ søvn om natten.

”Til Rom med et tryk på en knap”
Ikke overalt i verden hersker de samme lysforhold. I norden skinner solen anderledes end i syden – andre breddegrader og et andet lys. SymbiLogic giver derfor brugeren mulighed for, fra det store udvalg af lysforløb, at vælge netop det lysforløb, der passer bedst til brugerens livsforhold eller behov. Lysforløbene er derfor orienteret mod lysforholdene i talrige store byer over hele verden – hvilket, som Thorsten Pieper udtrykker det, er ligesom at tage ”en rejse til Rom med et tryk på en knap”. Foruden mange andre byer er New York, Hamborg og Stockholm også med i udvalget.

Individuel omgåelse – efter behov også via app
For yderligere, at overlade den totale individuelle kontrol af den automatiske lysstyring til brugeren, giver SymbiLogic Technology hele tiden mulighed for manuel omgåelse af lysfarve og lysstyrke og for at gemme de indstillede værdier som faste scener. Således kan brugeren, ved hjælp af den trinløse ændring af lysstyrke og lysfarve (”Tunable White”) selv aktivere et kraftigt lys eller eventuelt understøtte rekreationen i arbejdspauserne med et mere dæmpet, varmt hvidt lys. Som en særlig funktion sørger SymbiLogic desuden for, at lysstyrkeniveauet bevares, hvis kun lysets farve ændres. ”På den måde forstyrres den ønskede stemning eller udførelsen af den visuelle opgave ikke,” siger Thorsten Pieper. Styringen af SymbiLogic-funktionerne sker efter behov ved hjælp af en app.

Mere fra ESYLUX Danmark

ESYLUX Danmark

www.esylux.dk

ESYLUX - Performance for Simplicity ESYLUX udvikler, producerer og distribuerer produkter med henblik på at sikre mere energieffektivitet, komfort og sikkerhed i bygningsområdet. Der er særligt fokus på sensorstyret, behovsorienteret automatisering samt belysning. Målet er at forbedre menneskets livskvalitet med løsninger, der er både intelligente…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere