Kursus
BOLIGINSTALLATIONER OG TEKNISK BEREGNING PÅ KREDSLØB
Vil du være med til at sikre el til danske boliger? Så få redskaberne til at planlægge, installere og beregne deres el-installationer.
El er noget, som mange tager for givet. Men både el-branchen og forbrugerne har brug for dygtige el-installatører til boliger. Som installatør har du til gengæld behov for at kunne planlægge, installere og beregne el-installationer – og gøre det kompetent. Det lærer du på dette fagmodul.
På den del af forløbet, som handler om boliginstallationer, bliver du kvalificeret til at projektere og udføre elektriske installationer inden for reglerne på området. Du lærer at vælge relevante, tidssvarende og rentable el-løsninger, og du lærer at begrunde og formidle dine valg til andre.
Den del, som handler om teknisk beregning, klæder dig på til at foretage matematiske beregninger og finde frem til de bedst mulige el-tekniske løsninger. Du lærer også at tage ansvaret for elektrotekniske beregninger og formidle problemer inden for området.
Igennem forløbet får de nyeste teknologiske redskaber inden for branchen. Desuden lærer du at arbejde tværfagligt og udvikle dine egne kompetencer.
Dermed kan du løbende opgradere din uddannelse, så du bevarer en konkurrencemæssig kant.
Fagmodulet er en del af Akademiuddannelse i El-installation. Ønsker du at tage hele uddannelsen, skal du begynde med dette obligatoriske fagmodul.
DU LÆRER AT
- Projektere og udføre elektriske installationer i boliger inden for reglerne på området
- Vælge relevante, tidssvarende og økonomisk fordelagtige el-løsninger
- Formidle de løsninger, som du vælger, og begrunde dem ud fra teorien
- Foretage og tage ansvar for matematiske beregninger på det el-tekniske område
- Formidle problemer, som kan opstå i forbindelse med beregninger på elektriske kredsløb
- Deltage i tværfaglige arbejder
- Udvikle dine kompetencer og din viden på området
UNDERVISNING
KEA lægger vægt på et tæt samspil mellem teori og praksis gennem hele uddannelsesforløbet. Dine erfaringer og kompetencer inddrages i undervisningen, og det, som du lærer, kan du med det samme bruge på din arbejdsplads.
Læringsformerne lægger op til aktiv inddragelse. De veksler mellem holdundervisning, oplæg, virtuel undervisning, e-læring, praktiske øvelser samt arbejde med cases. Desuden er der selvstændige aktiviteter som projektarbejde, studieøvelser, studiegrupper og undersøgelsesmetoder.
Fagmodulet afsluttes med en mundtlig prøve uden forberedelsestid. Du vil blive stillet et eller flere tilfældigt udvalgte spørgsmål, som giver dig mulighed for at demonstrere, at du opfylder læringsmålene. Der er ekstern censur, og du får karakter efter 7-trinsskalaen.
MÅLGRUPPE
Fagmodulet er for dig, der er beskæftiget med el i forvejen, og som ønsker at udvikle dig fagligt. Hvis du vælger at tage hele uddannelsen, har du mulighed for at få el-autorisation.