11.07.2018  |  EL  |  El-materiel

Bornholm udskifter alle øens elmålere

Hele 27.000 elmålere er nu udskiftet, efter en lokal elinstallatør for halvandet år siden gik i gang med at opsætte fjernaflæste elmålere i samtlige husstande.

Efter halvandet års arbejde er samtlige elmålere på Bornholm nu udskiftet. Foruden tid har det krævet fire ekstra medarbejdere og 27.000 nye elmålere. Den omfattende udskiftning skyldes Energistyrelsens påbud om, at alle el-forbrugere skal opsætte fjernaflæste elmålere inden udgangen af 2020.

Og det var gode nyheder for energivirksomheden Kamstrup, der er leverandører af disse mere miljørigtige elmålere og det fjernaflæsningssystem, som nu forsyner hele Bornholm.

Læs også: Forsøg på Bornholm mindsker elforbruget

I praksis er det elinstallatøren Knud Jensen & Søn, der har stået for opgaven med at udskifte alle elmålere både hos private og virksomheder på solskinsøen.

”Vi er kørt rundt i elbiler, vi har gjort det helt rigtigt. Vi skal jo være grønne”, siger Lars Funch Jensen, der er direktør i Knud Jensen & Søn.

Men selvom de nye elsystem på sigt vil reducere afhængigheden af fossil energi og gør arbejdet nemmere og mere struktureret for Bornholms Energi og Forsyning, så kræver elsystemet mere af forbrugerne.

”Det bliver mere besværligt for forbrugerne. De skal vælge leverandør, hver gang de flytter og bygger til. Det skulle være nemmere, men det er blevet mere besværligt, især for virksomhederne”, siger Lars Funch Jensen.


- EST
 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere