13.01.2021  |  EL  |  Branchen

Boss Ladies bliver forlænget – skal tiltrække flere kvindelige installatører

Pigerne er stadig i klart mindretal på erhvervsuddannelserne. Derfor glæder det TEKNIQ Arbejdsgiverne, at Boss Ladies-projektet forlænges.

Langt hovedparten af danske piger vælger gymnasie efter folkeskolen. I 2020 valgte 81,2 procent af pigerne gymnasiet, mens kun 11,9 valgte en erhvervsuddannelse. For drengene var de tilsvarende tal på henholdsvis 63,5 og 27,3 procent. Derfor er det ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne glædeligt, at det nu er blevet besluttet at forlænge Boss Ladies-projektet yderligere tre år.

”Andelen af piger, der vælger en erhvervsuddannelse, har ligget stabilt lavt de seneste tre år. Det vel at mærke i en tid, hvor der fra flere fronter stadig arbejdes hårdt på at øge tilstrømningen af elever til erhvervsskolerne. Derfor har vi brug for initiativer, som målrettet arbejder for at trække flere piger ind på ikke mindst de tekniske erhvervsuddannelser”, forklarer Tina Voldby, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, i en pressemeddelelse.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Boss Ladies-projektet arbejder netop målrettet med at informere og inspirere piger i folkeskolen til at vende blikket mod erhvervsuddannelserne, når de skal videre i uddannelsessystemet. Det sker blandt andet ved hjælp af en række kvindelige ”ambassadører”, der selv har valgt denne uddannelsesvej, som tager ud på folkeskolerne for at fortælle om de mange karrieremuligheder, erhvervsuddannelserne har at byde på. Samtidig står virksomheder indenfor brancherne klar til at tilbyde piger en to - tre dages praktik for at snuse til faget.

”Det er ikke et sprint men et maratonløb, hvis vi skal lykkes med at få flere piger til at vælge uddannelser og fag, der gennem mange år er blevet betragtet som mandefag. Det tager tid at gøre op med indgroede fordomme, og derfor er vi glade for, at Boss Ladies nu kan arbejde langsigtet med netop denne opgave”, siger Tina Voldby.

Hun påpeger, at de piger, der vælger en erhvervsuddannelse indenfor blandt andet el- og, vvs-området, kan byde ind med en høj faglighed og grundighed, som arbejdsgiverne sætter stor pris på.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere