02.02.2021  |  EL  |  Branchen

Boss Ladies bryder med fordommene og baner vejen til en erhvervsuddannelse

Projektet Boss Ladies fortsætter i tre år og viser unge, at de sagtens kan følge deres drømme og vælge en erhvervsuddannelse, også selvom de er kvinder.

Siden 2018 har ambassadørerne i Boss Ladies nedbrudt fordomme om det at være håndværker. Og det er der behov for, skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.

Det er nemlig kun ni procent af medarbejderne i bygge- og anlægsbranchen, der er kvinder. Samtidig står branchen til at mangle flere tusinde faglærte i fremtiden.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Derfor er det en god nyhed, at projektet Boss Ladies netop har fået en bevilling på 9,3 millioner kroner til at fortsætte deres arbejde. Støtten kommer fra VILLUM FONDEN, og den vækker begejstring hos Boss Ladies Ambassadørerne.

”Vi har simpelthen lige fået 9,3 millioner kroner af VILLUM FONDEN til at fortsætte projektet, så vi kan komme ud på folkeskolerne og inspirere mange flere både piger og drenge til at tage en håndværkeruddannelse. Jeg glæder mig helt vildt meget”, lyder fra Trine Lagersted-Olsen, der er en af de 134 Boss Ladies Ambassadører og lige begyndt som lærer på Næstved Tekniske Skole.

Også blandt projektets parter vækker bevillingen stor glæde.

”Det er en vigtig dagsorden, som for alvor har vundet indpas også i bygge- og anlægsbranchen de senest år, særligt på baggrund af Byggeriets Kvinderåd og initiativer som Boss Ladies. På mange måder har vi som samfund ikke råd til ikke at interessere os for rekruttering blandt piger og kvinder til vores branche. Og vi skal være en attraktiv branche for alle”, siger branchedirektør i DI Dansk Byggeri, Peter Stenholm.

Bevillingen skal bruges til at udvide og udvikle projektet i de næste tre år.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere