Brødrene Dahl fjerner konventionel plastik på samtlige lagre
Sukkerrør bliver ressourcen til Brødrene Dahls nye biobaserede plast. Det vil spare klimaet for 412 tons CO2 om året.
140 tons plastikemballage årligt bliver nu konverteret til biobaseret plast hos Brødrene Dahl, hvilket sparer klimaet for 412 tons CO2 om året. I en ny grøn omstilling har virksomheder nemlig besluttet, at der fra oktober måned 2020 udelukkende vil blive brugt biobaseret plast til emalage af forsendelser, herunder forsendelser fra centrallageret i Randers, volumenlageret i København og otte distributionslagre.
Den biobaserede plast bliver anvendt til alle poser, strækfilm, palleinddækning, afdækningsfolie, anden folie og hætter. Den eneste undtagelse er den emballage, producenterne anvender til indpakning af deres produkter, som fortsat kan være almindelig plastik eller genbrugsplast.
2.800 lastbiler fyldt med CO2 årligt
390.000 leverancer sendes afsted fra Brødrene Dahls lager årligt. Alle leverancerne pakkes ind i 140 tons plast og strækfilm svarende til en CO2-udledning på 250 tons. Og det er netop her, virksomheden vil mindske deres CO2-aftryk.
Det nye initiativ med brug af biobaseret plast af restmateriale fra sukkerrør vil efter virksomhedens beregninger sparer klimaet, for hvad der svarer til 2.800 lastbiler fyldt med CO2 om året. Virksomhedens miljøvenlige omstilling betyder blandt andet også farvel til 400.000 plastikposer i butikkerne.
”Den biobaserede plast er et restprodukt fra sukkerproduktion, som ellers ville være blevet smidt ud. Den stammer fra sukkerrør, der forbrænder CO2, mens de vokser. Faktisk forbrænder de mere CO2, end der går med at producere og bruge den biobaserede plast, så i det store klimaregnskab ryger vores CO2-aftryk ned på minus 162 ton CO2 om året”, forklarer logistikdirektør i Brødrene Dahl, Lasse Halliday.
Merudgifterne er det hele værd
Brødrene Dahl har efter grundige undersøgelser og test valgt løsningen med den biobaserede plast, som er den mest klimavenlige plastik. Den er blandt andet mere miljøvenlig end den bionedbrydelse plastik, som ifølge Brødrene Dahl mistænkes for at efterlade mikropartikler i naturen. Beslutningen vil koste virksomheden knap 600.000 kroner om året.
”Det lyder måske af meget, men det svarer til 1,86 kroner pr. leverance, og den udgift påtager vi os gerne, når vi dermed kan spare klimaet for 412 tons CO2 om året”, siger Lasse Halliday og tilføjer:
”Merudgiften er til at overse, og kvalitetsmæssigt er den biobaserede plast fuldt på højde med andre løsninger. Så det er en god, grøn businesscase”.
Han håber på, at virksomhedens grønne initiativ kan inspirere andre til at vælge samme udgangspunkt for plast.
-CH