05.10.2020  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Brødrene Dahl indgår IoT-partnerskab med Cibicom

Brødrene Dahl har netop valgt Cibicoms landsdækkende LoRaWAN-netværk som fundamentet under sine IoT-løsninger.

Landets største VVS-grossist Brødrene Dahl og Cibicom, der ejer og driver et 3.500 kilometer stort, nationalt fibernetværk med 35 sendemaster i op til 300 meters højde, har indgået en partneraftale.

Aftalen giver Brødrene Dahl adgang til et af det mest driftssikre LoRaWan-netværk, der ud over håndtering af kritisk kommunikation for aktører inden for blandt andet medier og beredskab også er distributionskanal for IoT-data fra maskiner, målere og sensorer.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Cibicoms stærke netværk, der blandt andet bruges til TV, radio, tele- og forsvarskommunikation, bliver et centralt knudepunkt i Brødrene Dahls opsamling og analyse af IoT-data fra målere til fjernvarme og vand og sensorer.

”Det er et meget vigtigt punkt, vi runder, som betyder, at vi nu kan rulle vores IoT-løsning ud til forsyningssektoren. Vi har både hardwaren, softwaren og netværket klar og kan sammen med Cibicom optræde som totalleverandør af både målere og sensorer, dataopsamling, distribution og analyse”, siger Peter Møller, administrerende direktør i Saint-Gobain Distribution Denmark, der ejer Brødrene Dahl.

Med aftalen tager Brødrene Dahl endnu et afgørende skridt i sin IoT-strategi, som blev indledt med opkøbet af MobilePeople tidligere i år og dannelsen af en ny IoT-forretningsenhed. Med den nye aftale kan Brødrene Dahl på Cibicoms netværk tilbyde deres kunder større valgfrihed i forhold til målervalg og samt mere økonomisk drift. Det udtaler Peter Møller.

For Cibicom er aftalen med Brødrene Dahl et gennembrud. Den bringer virksomheden væsentlig tættere på forsyningssektoren, hvor Brødrene Dahl er et anerkendt brand.

”Vores strategi er at samarbejde med partnere, der er specialister på deres felt. Brødrene Dahl er en meget spændende samarbejdspartner for os. De har dyb viden om forsyningssektoren, målere, målerinstallation og målerdata samt en meget stor base af VVS-installatører med direkte kundekontakt. Kombineret med vores ekspertise inden for drift og udrulning af netværk kan vi tilbyde en meget interessant IoT-løsning sammen. Der er mange spændende perspektiver i samarbejdet”, siger administrerende direktør i Cibicom, Martin Løbel.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere