03.10.2016  |  EL  |  Branchen

Efterspurgt deltidsuddannelse er skudt i gang

Det har været ventet længe, og nu er det endelig blevet muligt at efteruddanne sig til elinstallatør på deltid i Sydjylland.

Det har været efterspurgt i branchen, og nu er det blevet en realitet: 15 elektrikere har påbegyndt deltidsuddannelsen på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg, der giver dem autorisation som el-installatør.

De nye studerende er glade for ordningen. Uden muligheden for at uddanne sig på deltid var der for de flestes, blandt andre Finn Kjeldsens, vedkommende slet ikke blevet mulighed for efteruddannelse. Han har rundet de 50 og har til daglig sin egen virksomhed:

”Der har længe været tale om, at der skulle komme en deltidsuddannelse i elinstallation, og jeg har ventet på, at det blev en mulighed. Med en autorisation må jeg lave alt inden for el, også stærkstrøm”, siger han.

Læs også: Elbranchen har høje forventninger til fremtiden

Hos Dansk El-Forbund oplever man et stigende krav til medlemmerne. De skal være dygtigere og indfri større krav til deres faglighed.

”Deltidsuddannelsen giver vores medlemmer mulighed for at dygtiggøre sig, og få det til gå op med familien derhjemme. Vi kan se en tendens, hvor de faglærte bliver ældre, før de er færdiguddannede, og så kan det være hårdt at gå fra en fast løn til SU”, siger Claus Lykke Christensen, lokalformand hos Dansk El-Forbund, Sydjylland.  

Læs også: Dansk Byggeri glæder sig over autorisationer inden for el

Deltidsuddannelsen i el-installation er opdelt i moduler, og det anbefales at tage ét modul hvert halve år. På ét modul har de studerende cirka ti undervisningsdage fordelt ud over fire måneder.

Hele uddannelsen varer to år og seks måneder. Derefter har man mulighed for at tage den afsluttende autorisationsprøve - den samme prøve, som de fuldtidsstuderende tager.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere