Brancheorganisation: Forbedret håndværkerfradrag bør også dække materialer

Flere af Folketingets partier er klar til at forbedre håndværkerfradraget for at styrke erhvervslivet under og efter coronakrisen. Men skal fradraget for alvor batte, bør det også dække materialer og ikke som i dag kun håndværkernes arbejdsløn, mener Tekniq Arbejdsgiverne.

Det er det helt rigtige øjeblik at kigge på håndværkerfradragets størrelse og sammensætning, mener Simon O. Rasmussen, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne. .

Partier fra begge sider af salen i Folketinget bakker nu op om at styrke håndværkerfradraget i forsøget på at dæmpe følgevirkningerne af coronakrisen ude i landets virksomheder. Det har både SF, Venstre, Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti meldt ud.

”Vi glæder os over, at et bredt spektrum af landets politikere er klar til at bruge og styrke håndværkerfradraget i forsøget på at hæve aktiviteten og genskabe noget af den tabte produktion som følge af coronakrisen. Men vi opfordrer samtidig til, at politikerne løfter blikket, når de vurderer, hvad fradraget skal omfatte”, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør hos brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne, og uddyber:

”Der er brug for at hæve det fradragsberettigede beløb, og at det målrettes grønne investeringer i boligen, sådan som politikerne allerede taler om. Men det er mindst lige så vigtigt, at man udvider rammen for, hvad håndværkerfradraget dækker. Skal det for alvor have en positiv effekt på boligejernes lyst til fx at energirenovere deres hjem, så skal fradraget også kunne bruges til at dække materialeomkostninger, som jo oftest udgør den klart største del af regningen”.

Han mener, det er det helt rigtige øjeblik at kigge på håndværkerfradragets størrelse og sammensætning.

”Vi er i en hidtil uset presset situation, hvor det gælder om at tænke i hurtigtvirkende løsninger, hvis dansk økonomi og danske virksomheder skal komme godt igen efter coronakrisen. Grønne investeringer i boliger er noget, der kan give effekt på både kort og langt sigt – især hvis man også giver boligejerne mulighed for at overføre fradraget fra år til år, så det kan bruges i forbindelse med større investeringer i eksempelvis en varmepumpe”, siger Simon O. Rasmussen og fortsætter:

”Det er forståeligt, at politikerne gerne vil kigge nærmere på effekten af et forbedret håndværkerfradrag, inden kassen åbnes. Men vi appellerer til, at der ikke går for meget politisk kaffesnak i processen. For vi har brug for, at der sker noget her og nu”.

- JKK

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Danfoss Redan A/S

Sponseret

Ajour 2024

Relateret indhold

14.01.2025Installator.dk

Organisationer vil fremme inklusion og diversitet

14.01.2025Geovent

Sponseret

Geovent A/S kickstarter 2025 med en ny strategi og nye mål for fremtiden!

14.01.2025Installator.dk

Nye millioner til mere bæredygtighed i byggeriet med teknologi

14.01.2025Alcadon ApS

Sponseret

Vi har taget vores egen medicin!

13.01.2025Installator.dk

Bygma åbner butik nummer to i Esbjerg

13.01.2025BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

Sponseret

Husk at tilrette beskatningsgrundlaget for jeres firmabiler

13.01.2025TOTO

Sponseret

TOTO på Louvre kunstmuseum

08.01.2025Installator.dk

Bygma henter ny direktør til Støvring-afd.

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle