25.09.2019  |  EL  |  Branchen

Brancheorganisation: Forlænget betalingsfrist af bo- og gaveafgiften løser ikke problemet

Regeringen vil nu gøre det muligt for generationsskiftede virksomheder at betale bo- og gaveafgiften over 30 år. Ifølge Tekniq Arbejdsgiverne ændrer det dog ikke ved den skattemæssige klapjagt på de familieejede virksomheder.

Det skal fremover være muligt for familieejede virksomheder, der gennemfører et generationsskifte at betale bo- og gaveafgiften over 30 år i stedet for de 15, som det er tilfældet i dag. Men samtidig fastholder man planerne om at hæve afgiften fra de øjeblikkelige seks procent til 15 i forbindelse med næste års finanslov.

”Det er en forkert tankegang, at man på denne måde vil brandbeskatte familieejede virksomheder, der skifter fra én generation til den næste”, siger Mads Graves, direktør i brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne, og uddyber:

”Det er ikke nogen hemmelighed, at regeringen står med et hul i pengekassen, som skal fyldes ud. Men ved at drive skattemæssig klapjagt på disse virksomheder, der i høj grad er fundamentet under dansk erhvervsliv, sender man et skidt signal til de ambitiøse potentielle iværksættere, som ønsker at drive og udvikle familievirksomheden, når den nuværende generation træder af”.

Forlængelse ændrer ikke på problemet
Han anerkender, at regeringen ved at lægge op til en forlængelse af den periode, virksomhederne får til at betale bo- og gaveafgiften, lemper den umiddelbare økonomiske byrde. Men han mener ikke, det ændrer på det grundlæggende problem ved næsten at tredoble afgiften.

”Jeg vil gerne rose erhvervsministeren for at have lyttet til kritikken fra erhvervslivet. Men i bund og grund vil en forlængelse af fristen bare betyde, at man trækker skattepinen ud. Virksomhederne kan ganske vist undgå den helt store regning på kort sigt, men i sidste ende kommer de stadig til at afsætte en betydelig del af virksomhedens midler – vel at mærke penge, som der allerede ER blevet betalt skat af én gang”, siger Mads Graves og fortsætter:

”Derfor klinger det også lidt hult, når erhvervsministeren nærmest fremstiller den forlængede betalingsfrist som en fremstrakt hånd til de familieejede virksomheder, samtidig med at han med den anden drejer på skatteskruen. Så selvom en længere betalingsfrist er et lille skridt i den rigtige retning, er vi langtfra i mål endnu, og jeg håber, den endelige lovtekst bliver justeret mærkbart”.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere