11.03.2020  |  EL  |  Branchen

Brancheorganisation: Klimarådet vælger samme grønne tone som erhvervslivet

I en rapport fremsætter Klimarådet en række bæredygtige tiltag, der, ifølge Tekniq Arbejdsgiverne, i vid udstrækning anviser de samme veje til grøn omstilling, som installationsbranchen selv har peget på.

Hvis Danmark skal opfylde regeringens målsætning om en 70 procents reduktion af CO2-udledningen, er der brug for indsatser, som blandt andet kombinerer et større fokus på energieffektiviseringer, grønne afgifter og totaløkonomi i byggeriet.

Sådan lyder konklusionen på nogle af elementerne i en ny rapport fra det uafhængige rådgivningsorgan Klimarådet. Udmeldingen vækker glæde hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Vi letter på hatten for indholdet i rapporten, som på detaljeret vis anviser en lang række tiltag, der bør indgå i de kommende års danske klimaindsats”, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne, og fortsætter:

”Det er en styrke når Klimarådet og erhvervslivet understreger mange af de samme elementer i den grønne omstilling. Det gør det lettere for regeringen at skabe tiltag med bred opbakning og opnå en hurtig implementering”.

Læs også: Tekniq Arbejdsgiverne: Regeringen mangler energieffektive ambitioner

Han peger blandt andet på Klimarådets anbefaling af, at nye afgifter bør understøtte et grønt og fleksibelt energiforbrug og fremme brugen af el til bygningsopvarmning – ikke mindst ved at udbrede brugen af varmepumper.

”Der er et stort potentiale for at spare energi ved at optimere bygningernes tekniske installationer i form af fx varmesystemer, ventilation og belysning. Noget, Klimarådets rapport da også peger på. Samtidig kan investeringer i intelligent styring af de tekniske installationer medvirke til at reducere energiforbruget på tidspunkter, hvor elprisen er høj, og dermed levere den nødvendige fleksibilitet til et energisystem med en høj grad af svingende energiproduktion fra vind og sol,” siger Simon O. Rasmussen.

Underdirektøren bakker desuden op om Klimarådets anbefalinger vedrørende, hvordan den offentlige sektor bør gå forrest for at sikre gennemførelsen af klimatiltag – eksempelvis når det gælder behovet for en gennemtænkt strategi og plan for udrulningen af ladestandere til elbiler.

Læs mere om Klimarådets rapport her.

- HCL

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere