10.09.2019  |  EL  |  Branchen

Brancheorganisationer giver seks grønne anbefalinger

En kommende finanslov skal gøre det billigere og nemmere at vælge de klimavenlige løsninger. Vi skal høste de lette klimagevinster allerede nu, lyder opfordringen fra tre brancheorganisationer, der sammen anbefaler seks grønne politiske tiltag.

Hvis flere danskere kører i elbil og får en grøn varmeløsning i hjemmet, kan vi allerede i dag mindske udledningen af CO2 i Danmark markant. Derfor opfordrer de tre brancheorganisationer Dansk Energi, Autobranchen Danmark og Tekniq Arbejdsgiverne politikerne til at bruge finansloven til at hjælpe danskerne til at få et grønnere energiforbrug.

"Elbilerne og varmepumperne findes. Nu skal der politik på bordet, der guider danskerne i en grøn retning, når de køber bil eller skal udskifte det gamle oliefyr. Det er fint at tale om målsætninger i 2030, men det må ikke skygge for, at vi med enkle tiltag kan hjælpe den almindelige forbruger til at komme af med fossile brændsler allerede i dag", siger Lars Aagaard, adm. direktør i Dansk Energi.

Ro om afgifterne
De tre brancheorganisationer opfordrer Folketinget til at holde afgiften på el til biler i ro samt sikre, at der kommer flere ladestandere op i hele landet.

"Forbrugerne skal vide, hvad det koster at købe og køre i en elbil. Derfor skal afgiften på strøm til biler og bilafgifterne holdes i ro i de kommende år. Og vi skal give flere lyst til at investere i ladestandere i hele landet, hvis vi skal have danskerne over i elbiler", siger Gitte Seeberg, adm. dir. i Autobranchen Danmark.

Også hos Tekniq Arbejdsgiverne bliver der slået på tromme for, at elektrificeringen skal op i fart.  

"Afgifter på energi til opvarmning og transport skal indrettes, så de får danskerne til at vælge den klimavenlige energi. Og opsætning af ladestandere bør igen være en del af boligjobordningen, da det er en stor ekstra omkostning for dem, der overvejer en elbil", siger Niels Jørgen Hansen, adm. dir. i Tekniq Arbejdsgiverne.

Seks grønne anbefalinger
De tre brancheorganisationer præsenterer seks politiske anbefalinger, der her og nu vil kunne hjælpe danskerne over i elbilen og til at få et mere klimavenligt energiforbrug i deres boliger.

  • Fasthold afgiftsfritagelsen på ladestrøm til biler, så afgiften ikke stiger fra nytår.
  • Forlæng den nuværende registreringsafgift på grønne biler.
  • Nytænk boligjobordningen, så den omfatter opsætning af ladestandere ved ens bolig.
  • Afsæt en pulje til opførelse af ladestandere rundt i Danmark – blandt andet målrettet boligforeninger.
  • Hjælp folk af med oliefyret, for eksempel ved at øge skrotningspuljen.
  • Sikr et effektivt energiforbrug i bygninger, blandet andet ved at målrette indsatsen på baggrund af data om bygninger, styrke digitaliseringen og justere bygningsreglementet, så det ikke straffer el til opvarmning i forhold til andre energiformer.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere