01.08.2018  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Bravida går all in på 3D-byggeapp

Bravida indgår stor nordisk aftale med Dalux, der står bag en byggeapp, der gør det muligt at se 3D-byggemodeller via telefonen.

Bravida-koncernen, der leverer løsninger inden for el, VVS og ventilation, indgår et omfattende samarbejde med Dalux, firmaet bag byggeappen af samme navn. It-redskabet skal gøre arbejdet nemmere for Bravidas medarbejdere i hele Norden.

I praksis betyder det, at omkring 11.000 Bravida-ansatte nu kan se 3D-byggemodeller via deres telefoner. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: App gør det muligt at se igennem beton

”Ud fra vores indledende research, ser vi potentiale i at øge produktiviteten på flere områder. Vi forventer bedre dokumentation, øget kvalitetssikring, større kundetilfredshed – og større gennemsigtighed, da vores kunder på sigt også vil få adgang til byggetegninger med begivenheder eller noter på en brugervenlig og overskuelig måde”, siger Johan Olsson fra Bravida Stockholm, der er koncernansvarlig for indkøbet af Dalux.

Fra forsøgsordning til byggepladser i hele Norden
Indtil nu har Dalux kun været afprøvet som en forsøgsordning. Og her var reaktionerne ifølge Bravida positive blandt både montører og projektledere, der lagde særligt vægt på, at produktet var nemt at håndtere.

”Det er smart, fordi vi er mange funktionærer på projektet, og de kan alle løbende følge med i, hvad der mangler af udeståender i byggeriet, se hvor eventuelle flaskehalse ligger, og hvem der er ansvarlig. Selv dem, der ikke er it-kyndige, er med på vognen”, siger Jesper Andersen, som er en af de projektledere, der siden 2016 har testet Dalux.

Læs også: Bravida køber VVS-firmaet P. Hermansen

Bravida vil inden længe implementere den nye teknologi på tværs af alle koncernens byggeprojekter i Norden. De første funktioner, der tages i brug, er afvigelsesregistreringer, tjeklister, digitale tegninger og deling af dokumenter. 

”Snart kommer vi til at bruge augmented reality (AR)-funktionen, hvor medarbejderne kommer til at se et miks af virkelighed og 3D-tegninger alt efter, hvad de peger mobilen mod. Det giver større overblik og betyder også, at når håndværkerne er færdige med installationer, så kan de filme med en tablet 360 grader rundt, så systemet kan dobbelttjekke, om installationerne svarer til byggemodellen – fx om et rør sidder otte centimeter forkert”, forklarer adm. direktør i Bravida Danmark, Johnny Hey.

- EST


 

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere