10.08.2022  |  EL  |  Byggeri

Bravidas ordrebeholdning har aldrig været højere

Den samlede nettoomsætning for koncernen steg i andet kvartal 2022 med 16 procent, hvoraf 8 procent var organisk vækst. Ordrebeholdningen voksede med 17 procent og er nu på det højeste niveau nogensinde.

EBITA for 2. kvartal blev 376 MSEK (327 MSEK), hvilket resulterede i en EBITA-margin på 5,9 procent.

”Jeg er tilfreds med udviklingen i kvartalet og frem for alt med den høje organiske vækst på 8 procent. Endnu en gang leverer vi en stabil rapport, hvor vi ser en fortsat god efterspørgsel og en ordrebeholdning, der igen er på rekordniveau”, siger CEO for Bravida-koncernen, Mattias Johansson.

Bravida Danmark: 29 procent vækst i omsætning

I årets 2. kvartal steg Bravida Danmarks omsætning med 29 procent og blev 1.390 MSEK (1.082 MSEK). Den organiske vækst var 21 procent og vækst fra opkøb bidrog med 3 procent omsætningsvækst.

Omsætningen steg for både service- og installationsforretningen. I 2. kvartal steg EBITA med 28 procent og blev 69 MSEK (54 MSEK), hvilket resulterede i en EBITA-margin på 5,0 procent (5,0 procent). Ordreindgangen steg med 21 procent og udgjorde 1.348 MSEK (1.117 MSEK). Ordreindgangen består primært af mindre og middelstore installationsprojekter og serviceopgaver.

LÆS OGSÅ: Ny dansk teknologi kan omdanne plastspild

Ordrebeholdningen var ved udgangen af 2. kvartal 31 procent højere end samme periode året før og beløb sig til 3.244 MSEK (2.467 MSEK).

”Vi er kommet pænt ud af andet kvartal, hvor vi har skabt en væsentlig forbedring i omsætning sammenlignet med første kvartal 2022. Vi oplever øget aktivitet på projektsiden, men især vores serviceforretning er kommet rigtig godt i gang i andet kvartal, hvilket ligger helt i tråd med vores vækststrategi. Konkurrencemyndighederne godkendte i juni vores køb af KT Elektric, og jeg glæder mig til at byde velkommen til 250 dygtige medarbejdere den 1. september, når vi påbegynder integrationen af virksomheden”, siger administrerende direktør i Bravida Danmark, Johnny Hey.

Bravida-koncernens samlede kvartalsrapport for 2. kvartal 2022 kan ses her.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere