30.11.2017  |  EL  |  Energi

Brunata vil give kunderne mere valgfrihed

Brunata vil sikre kundernes valgfrihed inden for blandt andet forbrugsmålere og dataopsamlingsudstyr. Det vil sige, at administratorer og ejendomsejere i fremtiden frit kan vælge forskellige leverandører til installationen og servicering af de forskellige løsninger.

Servicekoncernen Brunata vil give deres kunder mere valgfrihed, når der skal vælges og installeres løsninger inden for fordelingsmålere, indsamling af data, visualisering og udarbejdelse af forbrugsregnskab. På den måde får administratorer og ejendomsejere mulighed for at vælge præcis de løsninger, de har behov for, også selvom de kommer fra forskellige leverandører.

”I Brunata tror vi på en åben markedssituation, hvor kunderne frit skal kunne vælge. Det betyder, at dataudveksling kan foregår på flere niveauer afhængig af de ønsker, som kunden har. Brunata udvikler løbende muligheder for integration inden for dataudveskling – for vi går et marked i møde, hvor informationer og integrationer sker alle steder fra. Udveksling af data både til og fra kunden bliver vores nye dagligdag, og vi tror på, at den leverandør der løser dette på den bedste måde, vil få flest tilfredse kunder”, siger Mia Stroustrup, VP for salg og marketing i Brunata.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Brunata søger partnere i VVS-branchen

Valgfrihed i forhold til målere kan ofte blive forbundet med den fælles europæiske standard for måleres telegrammer – altså den data, som en måler sender om forbrug af vand, varme og el – ved navn Open Metering System (OMS). Den fælles standard skal sikre, at kunderne frit kan vælge en anden leverandør til at servicere og aflæse måleren end den, der oprindelig opsatte måleren.

Kunder skal dog være opmærksomme på, at OMS ikke nødvendigvis betyder, at man er sikret valgfrihed i alle aspekter, mener Brunata. For selvom en måler er OMS-kompatibel, er det ikke sikkert, at den kan serviceres og aflæses af alle leverandører. I såfald kræver det, at netværkssystemet udskiftes, så det passer til den nye leverandør.

Læs også: Brunata opgraderer vognpark i dialog med medarbejdere

Uanset om der er installeret målere med eller uden OMS, tilbyder Brunata kunderne fuldstændig valgfrihed i forhold til målingens ’sidste led’, altså dataudveksling og forbrugsregnskabet. Kunder kan altså vælge at videredistribuere deres data til andre leverandører, end dem der opsatte målerne.

-CHM

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere