Event

BSim Indeklimasimulering, Grundkursus

Danvak

danvak.dk/

 • info@danvak.dk
 • 36 36 90 60
 • Njalsgade 76, 4. sal, 2300 København S
Se profil  
Type: Kursus
Start dato: 30.08.2022
Start tidspunkt: 10:00
Sted: Konventum, Erling Jensens Vej 1, 3000 Helsingør
Tilmeld  

BSim – et uundværligt simuleringsprogram i verdensklasse.

Kurset afholdes over 2 dage den 30. – 31. august 2022.

Ifølge vejledningen til Bygningsreglementet må det termiske indeklima i institutioner og kontorer ikke overskride 26°C hhv. 27°C, bortset fra nogle få timer pr år. Det termiske indeklima skal dokumenteres jf. DS474 for nye institutioner og kontorer samt i forbindelse med omfattende renovering, og dokumentationen kan ske via en simulering af forholdene i de kritiske rum på grundlag af Design Reference Year, DRY 2001-2010. Simuleringsprogrammet BSim er det oplagte valg til at udføre de krævede indeklimasimuleringer.

Siden frigivelsen af programpakken BSim er der sket væsentlige forbedringer og udvidelser af pakken, blandt udvidelser er bl.a.:

 • Nyudviklet fugtmodel
 • Model til simulering af gulvvarme
 • Forbedret model til beregning af rudetemperatur
 • Forbedret model til simulering af solafskærmning
 • Ny model for naturlig ventilation (og infiltration)
 • CO2-styring samt beregning af PAQ (perceived air quality)
 • Direkte adgang til mere end 2100 sæt klimadata fordelt over hele verden fra Internettet

 

Indhold

Kurset giver en grundig gennemgang af hele den nyudviklede programpakke BSim, herunder modul til rumlig opbygning af bygningsmodeller (SimView), et analyseværktøj til vurdering af solindfald og skygger (XSun) samt rutiner til beregning af dagslys (SimLight). Bag modellerne ligger en database der indeholder nødvendige data for byggematerialer og bygningskomponenter.

BSim pakken rummer også en række applikationer og links som kan aktiveres fra programmet. SimDxf er et program til opbygning af bygningsmodeller på baggrund af 2D CAD-tegninger. Modeller til Be18 programmet kan opbygges i SimView og gemmes via et link i programmet.

 

Målsætning

Deltagerne vil lære at beherske brugen af alle programmodulerne i BSim og blive i stand til at opbygge bygningsmodeller, gennemføre termiske simuleringer med tsbi5 samt analyser af solindstråling og skyggeforhold i bygninger.

 

Målgruppe

Projekterende ingeniører og arkitekter, teknikere i bedriftssundhedstjenester, undervisere samt energi- og miljøansvarlige i offentlige forvaltninger. Kurset omhandler BSim og henvender sig primært til personer, der har et vist grundlæggende kendskab til bygningsfysik og bygningsinstallationer og som ønsker en indføring i den nye programpakke.

 

Undervisere

 • Kim B. Wittchen, Seniorforsker, Civ. Ing., BUILD Aalborg Universitet
 • Kjeld Johnsen, Seniorforsker, BUILD Aalborg Universitet

Tags: Danvak

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere