04.02.2021  |  EL  |  Branchen

Byggebeskæftigelsen kommer sig oven på corona

Nye tal viser en fremgang på 4000 beskæftigede i byggeri og anlæg i fjerde kvartal sidste år.

Med 4.000 flere beskæftigede i 4. kvartal 2020 er beskæftigelsen i bygge- og anlægsbranchen kommet op på 181.200 personer. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Dermed har branchen over de seneste to kvartaler nu mere end vundet alle de cirka 4.900 job tilbage, som branchen mistede i 2. kvartal 2020 under den første smittebølge.

”Tallene for beskæftigelsen understreger, at der er god aktivitet og fortsat fremgang i bygge- og anlægsbranchen. Når der er fart på byggepladserne, spreder det sig som ringe i vandet til andre brancher i samfundet. For hver gang, der skabes to job i byggeriet, giver det som afledt effekt cirka ét job i andre brancher som f.eks. transport, industri, handel eller rådgivning”, siger Torben Liborius, underdirektør i DI Dansk Byggeri.

Fremrykningen af mange af Landsbyggefondens renoveringsaktiviteter samt ændringerne til kommunernes anlægsloft, som blev suspenderet i 2020 og løftet i 2021, har haft positiv betydning for branchen.

”De politiske signaler, der blev sendt i løbet af 2020, har været med til at skabe tillid til fremtiden. Både et øget anlægsloft i kommunerne, flere frigivne midler fra Landsbyggefonden til renovering af almene boliger og stærkere grønne takter – eksempelvis med bygningspuljen målrettet danskere, der ønsker at udskifte oliefyr og naturgas med en varmepumpe – har haft en effekt,” tilføjer Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere