25.11.2014  |  EL  |  Branchen

Byggebranchen er farlig for nyansatte

Der sker flest arbejdsulykker blandt nyansatte og unge i byggeriet, viser en analyse fra Arbejdstilsynet.

Det kan være farligt for nyansatte at opholde sig på en byggeplads. Nyansatte i bygge- eller anlægsbranchen, der har under et års erfaring på arbejdspladsen, har 28 procent flere arbejdsulykker end deres kollegaer med mere erfaring. Det viser en analyse, som Arbejdstilsynet har lavet over perioden 2009-2012 og som offentliggøres i tilsynets årsopgørelse for 2013, skriver licitationen.dk.

Læs også: Unge vvs'ere rammes af ulykker

Blandt de 18-20-årige er der også en større risiko forbundet med at arbejde i bygge- og anlægsbranchen. Blandt denne gruppe af unge er der 23 procent flere ulykker end hos kollegaerne.

Ikke ny viden
Ifølge Dansk Byggeri er tallene ikke forbavsende.

”Det er ikke ny viden, at både de unge og de nyansatte er udsatte grupper i byggebranchen, og det er også blevet et særskilt indsatsområde i den handlingsplan, som byggeriet har udarbejdet sammen med myndighederne”, siger Mette Møller Nielsen, arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, til licitationen.dk.

Hun mener, at der er vigtigt, at der allerede sættes ind ude på skolerne i forbindelse med uddannelserne, så arbejdsmiljøet bliver den naturligste og mest integrerede del af uddannelsen. Dog mener hun stadig, at det er vigtigt, at der også gøres en indsats på arbejdspladsen, når de unge eller de nyansatte kommer i arbejde.

Læs også: Arbejdsulykker sker oftest om tirsdagen

Ifølge Arbejdstilsynets analyse er bygge og anlæg den branche, hvor der er størst forskel på antallet af ulykker hos erfarne og nyansatte, samtidig er det den branche med den højeste ulykkesincidens.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere