20.01.2023  |  VVS  |  Byggeri

Bygningsproducent outsourcer vvs-arbejde til installationsvirksomhed

Manglende arbejdskraft og et øget fokus på fleksibilitet i byggeprocessen. Det er to af årsagerne til, at modulproducenten Scandi Byg og service- og installationsvirksomheden Bravida per 1. oktober 2022 har indgået en ny samarbejdsaftale. Aftalen indebærer, at Bravida fremover overtager vvs-funktionen hos Scandi Byg.

Der mangler faglærte i Danmark. Det gælder ikke mindst i vvs-branchen, hvor den stigende mangel på arbejdskraft kan få konsekvenser for de mange byggeprojekter rundt om i landet. Den udfordring mærker man hos Scandi Byg i Løgstør, som de senere år har haft svært ved at få nok faglærte vvs-medarbejdere. Derfor har modulproducenten nu indgået en ny rammeaftale med Bravida, som fremover skal stå for vvs-funktionen hos Scandi Byg.

De seneste år har vi ligesom resten af byggebranchen fået sværere ved at skaffe nok faglærte til vvs-funktionen, og derfor begyndte vi at kigge imod samarbejdspartnere, som havde de rette kompetencer.

Jesper Thomsen

”Hos Scandi Byg producerer vi modulbaserede løsninger på vores fabrik, hvilket inkluderer vvs og ventilationsløsninger. De seneste år har vi ligesom resten af byggebranchen fået sværere ved at skaffe nok faglærte til vvs-funktionen, og derfor begyndte vi at kigge imod samarbejdspartnere, som havde de rette kompetencer. Her viste Bravida sig at være et rigtig godt match”, siger produktionsdirektør hos Scandi Byg, Jesper Thomsen, og fortsætter:

Stort skridt at outsource
”Det er et stort skridt at lukke andre ind i vores produktion, men vi har tidligere samarbejdet med Bravida på forskellige opgaver, så de kender os og vores processer samtidig med, at vi kender Bravidas arbejdsmetoder. Bravida har en meget stor viden inden for installation og service og har dygtige medarbejdere, som vi glæder os til at få med på holdet”.

Læs også: Byggeriet har kurs mod uvejr

Konkret betyder rammeaftalen, at Bravida overtager hele vvs-funktionen hos Scandi Byg. De nuværende vvs-medarbejdere hos Scandi Byg overgår således til Bravida, som kommer til at varetage alt vvs-arbejde i Scandi Bygs modulbyggerier – både på fabrikken i Løgstør og på byggepladserne.

”Vi glæder os over, at Scandi Byg har valgt os til at overtage vvs-arbejdet i deres produktion og på deres byggepladser, blandt andet fordi virksomheden med deres svanemærkede modulbyggeri taler ind i Bravidas bæredygtighedsvision. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde, der skal være med til at sikre Scandi Byg den fornødne fleksibilitet, smidighed og kvalitet i vvs-arbejdet fremover”, siger Klaus Villefrance, der er regionsdirektør Nord hos Bravida.

Fleksibilitet og flere kompetencer
Foruden flere, dygtige hænder til vvs-funktionen i Scandi Bygs produktion vil det nye samarbejde ifølge Jesper Thomsen ligeledes bidrage til en mere fleksibel byggeproces, da Bravida fremover kan indsætte vvs-medarbejdere i produktionen efter behov:

”Det nye samarbejde sikrer, at vi har konkurrencedygtige priser, større fleksibilitet, en endnu højere kvalitet og agilitet. Bravida har mange dygtige medarbejdere, som kan sikre, at vores totale omkostninger til vvs-arbejdet ikke stiger, og de kan træde til, hvis vi får ekstra travlt i perioder. På den måde skal vi ikke længere bekymre os, om vi har nok hænder i produktionen til at varetage vvs-funktionen, men derimod koncentrere os om vores kerneområde – nemlig at bygge bæredygtige, gode og sunde kvalitetsbyggerier i træ”, lyder det afsluttende fra Jesper Thomsen.

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere