09.10.2020  |  EL  |  El-materiel

Clever sænker prisen på løssalg af opladning

Clever sænker prisen på løssalg af opladning på det åbne offentlige ladenetværk markant.

Danske bilister får nu endnu en god grund til at lade bilen med el fremfor at tanke benzin og diesel. Clever sænker nemlig prisen på løssalg af opladning på det åbne offentlige ladenetværk. Prisen falder fra 6 kroner til 3,50 kroner/kWh for normal- og hurtigopladning og til 5,00 kroner/kWh for lynopladning.

”Vi er sat i verden for at investere ambitiøst og langsigtet i den bæredygtige e-mobilitet. Det gør vi ved at bidrage til at gøre det attraktivt og let at vælge elbilen fremfor en bil med forbrændingsmotor. Her spiller prisen på el selvfølgelig en afgørende rolle, og med vores markante prisjustering bliver elbilen nu endnu mere attraktiv, fordi det også for ad hoc-kunderne bliver endnu mere konkurrencedygtigt at køre på el frem for olie”, siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller, i en pressemeddelelse.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

De nye priser trådte i kraft den 1. oktober 2020.

Hold afgifter i ro

Forudsætningen for prisnedsættelsen er, af afgifterne holdes i ro. Det er noget, Casper Kirketerp-Møller fastlægger.

”Det er vigtigt for mig at sende det klare signal, at priserne hviler på en forudsætning om, at afgifterne til opladning af bilerne i de kommende kritiske år fortsat er attraktive”, siger Casper Kirketerp-Møller med henvisning til Eldrup-kommissionens anbefaling om at afskaffe lave afgifter på el til opladning med udgangen af 2021 og dermed gøre det dyrere for de danske forbrugere at køre på el.

”Følges anbefalingen af politikerne, skyder vi den grønne omstilling i foden. Elafgiften er normalt tre gange så høj som afgifterne på fossile brændsler, og på den måde har olie en klimaskadelig konkurrencefordel fra start. Det giver ingen mening, når vi står med en fælles kæmpeopgave i at knække kurven på de stigende udledninger af drivhusgasser fra vores transportsektor”, siger han.

Grønne alternativer skal være attraktive

Kirketerp-Møller påpeger, at der på varmeområdet er en lavere elvarmeafgift, som gør det attraktivt for borgerne at erstatte oliefyret med et grønnere alternativ som en varmepumpe. Samme fordel for el ønsker han også for biler.

Fakta

Prisen falder for løssalg af opladning på det åbne, offentlige ladenetværk til 3,50 kr. per kWh for normal- og hurtigopladning og til 5,00 kr. per kWh. Prisen var før 6 kr./kWh for normal-, hurtig- og lynopladning.
Normalopladning er op til 22 kW, hurtigopladning er fra 22 kW til 99 kW, mens lynopladning er 100 kW og derover.
Prisen falder også til 5 kr/kWh på Europas største roaming-platform Hubject, hvor alle udbydere af opladning har fri adgang til hele Clevers åbne offentlige ladenetværk.
Bestilling af ladebrik til forbrugsafregnet opladning på Clevers ladenetværk gøres samtidig gratis.
De nye priser træder i kraft den 1. oktober 2020.

Afskaffer man processtrømordningen uden at indføre en ny lav afgiftssats for el til transport, rammer prisstigningerne hårdest for dem, der kører mest og fortrænger mest CO2. Man straffer også dem, der har investeret i en intelligent ladeløsning, der kan aflaste belastningen af elnettet og sikre, at elbilerne lades med mest mulig grøn strøm – samlet set vil det koste vores samfund milliarder i unødige overinvesteringer i forstærkning af elnettet, hvis vi ikke lader vores biler op grønt og smart, udtaler Casper Kirketerp-Møller.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere