12.04.2016  |  EL  |  Energi

Climate Cover integrerer solceller i tage

Solceller på tage er ikke noget nyt – men hvad med et integreret solcelletag? Climate Cover er navnet på et nyt tag- og facadesystem, der kombinerer funktion og bæredygtighed med æstetik.

Det er en god blanding af designere, arkitekter, ingeniører og branchefolk, der står bag tag- og facadesystemet Climate Cover. I udviklingen af systemet er der særligt lagt vægt på integrationen af solceller i designet og funktionaliteten, hvilket Niels Heidtmann fra Komproment, leverandør og partner i projektet, betegner som banebrydende:

”At integrere solceller i bygninger på en hensigtsmæssig måde har gennem mange år været en større udfordring for arkitekter, rådgivere og byggefirmaer. Indtil nu er det ikke lykkedes at finde frem til en standardmetode, som både opfylder det helt basale behov for absolut tæthed, samtidig med, at det er hurtigt og billigt at montere og desuden tager hensyn til ressourceforbrug, genanvendelse og æstetik”, siger Niels Heidtmann.

Læs også: Batterianlæg vil få solceller på hvert fjerde tag

Climate Cover kan bruges på alle typer bygninger, men er direkte rettet mod renovering af tage i boligforeninger. Systemet åbner op for anvendelse af mange forskellige typer materialer, eksempelvis naturskifter, træ og tegl og det er derudover lavet, så det sikrer afkøling af solcellerne.

Projektet har fået støtte fra det statslige udviklings- og demonstrationsprogram for energiløsninger, EUDP, der støtter ny, grøn energiteknologi. Tagene er undervejs blevet afprøvet og testet af Aalborg Universitet.

-CHM

Mere fra Clara

Clara Hennecke Mikkelsen

Redaktionsassistent, Installator.dk

Korte nyheder til Installatør.dk og hertil knyttede nyhedsbreve og printmagasin. Derudover læser jeg korrektur på andres tekster, og løser andre forefaldende, journalistiske opgaver.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere