Solceller på tage er ikke noget nyt men hvad med et integreret solcelletag? Climate Cover er navnet på et nyt tag- og facadesystem, der kombinerer funktion og bæredygtighed med æstetik.
I stedet for at placere solcelleplader oven på taget er solcellerne integreret i det nye tagsystem Climate Cover. Der er tænkt både i design og funktion, eksempelvis ved at skjule alle taghætterne i konstruktionen. Foto: Komproment.
Det er en god blanding af designere, arkitekter, ingeniører og branchefolk, der står bag tag- og facadesystemet Climate Cover. I udviklingen af systemet er der særligt lagt vægt på integrationen af solceller i designet og funktionaliteten, hvilket Niels Heidtmann fra Komproment, leverandør og partner i projektet, betegner som banebrydende:
At integrere solceller i bygninger på en hensigtsmæssig måde har gennem mange år været en større udfordring for arkitekter, rådgivere og byggefirmaer. Indtil nu er det ikke lykkedes at finde frem til en standardmetode, som både opfylder det helt basale behov for absolut tæthed, samtidig med, at det er hurtigt og billigt at montere og desuden tager hensyn til ressourceforbrug, genanvendelse og æstetik, siger Niels Heidtmann.
Læs også: Batterianlæg vil få solceller på hvert fjerde tag
Climate Cover kan bruges på alle typer bygninger, men er direkte rettet mod renovering af tage i boligforeninger. Systemet åbner op for anvendelse af mange forskellige typer materialer, eksempelvis naturskifter, træ og tegl og det er derudover lavet, så det sikrer afkøling af solcellerne.
Projektet har fået støtte fra det statslige udviklings- og demonstrationsprogram for energiløsninger, EUDP, der støtter ny, grøn energiteknologi. Tagene er undervejs blevet afprøvet og testet af Aalborg Universitet.
-CHM
Branchen

Faaborg-VVS’er går konkurs
Et underskud på en halv million kroner i 2016 og en negativ egenkapital på 189.000 betyder, at VVS-virksomheden Chr. Fentz & Søn er gået konkurs.
Energi

OK klar til at udbrede varmepumper til virksomheder
OK har fået del i Energistyrelsens grønne støtteordning, og den skal bruges på at sætte gang i udbredelsen af varmepumper til virksomheder.
Byggeri

Minister: Mange fordele ved offentligt-privat samarbejde i byggeri
Der er mange fordele, når offentlige og private aktører arbejder sammen om et byggeri. Det sagde erhvervsministeren, da han besøgte Caverion på Kalvebod Brygge.
Energi

EnergyLab fremviser fremtidens bæredygtige løsninger
Energilaboratoriet i Nordhavn åbnede i denne uge et showroom, hvor fremtidens CO2-neutrale løsninger bliver vist frem.
Indeklima

Supersygehus forsinket grundet fejldesignet ventilation
Det Nye Universitetshospital i Skejby bliver yderligere forsinket, da 40 operationsstuer skal bygges om på grund af fejldesignet ventilation.
Branchen

Energinet skal have ny direktør
Peder Ø. Andreasen fratræder som direktør for Energinet i starten af 2018. Profilen på hans afløser, der skal findes i løbet af de næste par måneder, er en erfaren leder, der forstår at understøtte selskabets aktiviteter.