CO2-udledning

Energi

Ny softwareløsning optimerer CO2-fri opladning af elbiler

Bygninger indeholder et enormt potentiale, når det gælder energieffektivitet. Derfor har power management-virksomheden Eaton netop præsenteret en ny softwareløsning, der skal gøre det billigere for bygningsejere at oplade elbiler med solenergi.

Indhold fra partner

Virksomhedsdrift

ROCKWOOL reducerer sin CO2-udledning i Danmark med mere end 70% fra nytår

10 års dansk ingeniørkunst og store investeringer i innovativ smelteteknologi betyder, at ROCKWOOL skærer mere end 70% af CO2-udledningen, når virksomhedens to danske fabrikker fra årsskiftet starter på biogasdrevet produktion.

Indhold fra partner

Energi

ABB leverer strøm til skibe i havn

Ved at slukke generatoren og i stedet koble skibe til landstrøm begrænses udledning af SOx og NOx i havne.

Indhold fra partner

Varmeanlæg

Udskiftning af oliefyr og naturgas kan give store CO2-besparelser

En analyse fra Dansk Byggeri viser, at der er mulighed for en markant reduktion i CO2-udledningen, hvis husejerne skifter deres olie- og naturgasfyr ud med fx varmepumper.

Energi

Oslobåden vil fremover få strøm fra land

DFDS-færgerne skal ikke længere genere deres egen strøm, når de ligger ved kaj i København. Fremover skal strømmen fås i land.

Byggeri

Dansk Byggeri: Godt med ambitiøse klimakrav

Nye klimakrav fra EU er ikke kun en byrde for virksomhederne, mener man hos Dansk Byggeri, der ser flere potentialer for erhvervslivet.

El-materiel

Prysmian Groups CO2-reduktionsmål er valideret af SBTi

Forpligtet i henhold til near-term og net-zero mål

Indhold fra partner

Belysning

Frederiksberg halverer CO2-udledningen fra vejbelysning før tid

Overgang til klimavenlige LED-pærer, grøn strøm og bedre styring har halveret vejbelysningens CO2-udledning på Frederiksberg i forhold til 2005. Dermed når kommunen sit mål et år tidligere end forventet.

Byggeri

Energieffektive bygninger vil gavne både klimaet og pengepungen

En ny rapport fra Klimarådet slår fast, at Danmarks offentlige bygninger med få virkemidler kan blive langt mere energieffektive – og med fortjeneste. Der er milliarder at hente, anslår Dansk Byggeri.

Varmeanlæg

Danskerne er for langsomme til at skrotte oliefyr

Danskerne lader vente på sig, når det drejer sig om at afskaffe oliefyr. Udskiftningen kan vise sig at være en pebret affære, men er nødvendigt for at mindske CO2-udledningen.

El-materiel

Nye installationer kan give store energibesparelser i landbruget

Ved at skifte til moderne staldbelysning og ventilation kan landbruget både mindske CO2-udledningen og spare på pengepungen. Derfor igangsætter Energistyrelsen en kampagne, der skal hjælpe med at høste potentialet og forbedre landmændenes bundlinje.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere