24.04.2020  |  EL  |  Branchen

Corona bremser ikke undersøgelse om stødulykker

Forskere bag en undersøgelse om stødulykker blandt elektrikere forventer at fortsætte arbejdet på trods af coronakrisen.

Nedlukningen af landet, som blandt andet har ført til en betydelig stigning i arbejdsløsheden blandt elektrikerne, ser ikke ud til at påvirke en undersøgelse af følger efter elulykker, der i øjeblikket foregår blandt medlemmer af Dansk El-Forbund. Det skriver fagbladet Elektrikeren.

Omkring 7.000 elektrikere svarede i oktober 2019 på et indledede spørgeskema. Siden har omkring 60 til 70 procent hver uge svaret på opfølgende sms-beskeder, som de har fået tilsendt af forskerne fra Arbejdsmedicin på Regionshospitalet Herning.

Formålet med undersøgelsen er at afdække, hvilke følger udsættelsen for elektrisk stød giver. Selvom der årligt ses elektrikere, der udsættes for alvorlige stødulykker, som i nogle tilfælde har fatale konsekvenser, findes der kun begrænset videnskabelig dokumentation på området. 

Læs også: Aftale om hjemsendelse af elektrikere på plads

Arbejdsløshed standser ikke processen
Uanset den pludselige stigning i arbejdsløsheden, er det fortsat størstedelen af elektrikerne, der er i arbejde. Men heller ikke i det omfang, at deltagere i undersøgelsen er blevet arbejdsløse, ser ud til at få en særlig betydning. 

Karin Biering, der er seniorforsker og én af forskerne i projektgruppen meddeler også, da coronakrisen satte ind, havde de fleste deltagere kun et par uger tilbage i det halvt år lange sms-forløb.

“Det ødelægger ikke den videnskabelige del af undersøgelsen, hvis vi får nogle uger her, hvor nogle af deltagerne ikke er i arbejde”, siger hun.

- HCL

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere