10.09.2020  |  EL  |  Sikring

Coronakrisen øger behov for adgangskontrol

En ny rapport spår stor vækst i markedet for adgangskontrol de næste fem år. Det skyldes blandt andet øget anvendelse af trådløse sikkerhedssystemer og stigende anvendelse af IoT-baserede sikkerhedssystemer med cloud computing-platforme.

Biometriske læsere forventes at få den højeste vækstrate, når man kigger på markedet for adgangskontrol de næste fem år. Det vurderer den seneste rapport fra analysevirksomheden Marketsandmarkets vedørende markedet for adgangskontrol og coronakrisens estimerede indvirkning på sektoren.

Biometriske teknologier bruges til at måle forskellige fysiologiske parametre til identifikations- og autentificeringsformål i adgangskontrolsystemer. Også kendt som fingeraftryksgenkendelse, håndfladegenkendelse, irisgenkendelse, ansigtsgenkendelse samt stemmegenkendelse.

Rapporten fra analysevirksomheden Marketsandmarkets giver en global prognose for de næste fem år, hvor der forventes en vækst fra 8,6 milliarder USD i 2020 til 12,8 milliarder USD i 2025, hvilket svarer til en CAGR-vækst på 8,2 procent.

Den stigende vækst skyldes blandt andet øget anvendelse af trådløse sikkerhedssystemer og stigende anvendelse af IoT-baserede sikkerhedssystemer med cloud computing-platforme.
Herunder er Biometri, som er en af de hurtigst voksende teknologier, der bruges til at sikre perimetre. Teknologien bruges i stigende grad i offentlige anlæg, produktionsenheder, kraftværker, forsvarsinstitutioner og private virksomheder.

Nordamerika er det største marked

Efterspørgslen efter adgangskontrolsystemer er stigende. Det er det især af den grund, at de reducerer behovet for bemandet sikkerhed og derved reducerer sikkerhedsudgifterne, mener analytikerne.

De mener, at den kommercielle vertikal er den største slutbruger af adgangskontrolsystemer, herunder virksomheder og datacentre, BFSI (Banking, Financial Services and Insurance), detailbutikker, indkøbscentre samt forlystelsesområder.

Virksomheder i USA, Canada og Mexico satser på at forbedre deres ekspertise og udvikle innovative adgangskontrolsystemer og -tjenester. Dermed har de ifølge Marketsandmarkets større konkurrencefordele i kampen om Nordamerikas adgangskontrolmarked.

Geografisk er Nordamerika nemlig det største marked, da verdensdelen af forskerne anses for at være mere avanceret end i andre regioner med hensyn til implementering af adgangskontrolsystemer.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere