13.04.2021  |  EL  |  Varme og køling

Covid-19 har medført et højere varmeforbrug

En ny undersøgelse fra tado° viser, at danskerne i dagtimerne havde et varmeforbrug, der var 5 procent højere denne vinter i sammenhold med forrige vinter.

I løbet af det seneste år har vi set et massivt skifte fra kontorarbejde til hjemmearbejde, og det har en betydelig indflydelse på udgifterne til opvarmning og varmt vand, siger Christian Deilmann, der er medstifter og produktchef hos tado°.

tado°s undersøgelse, der er baseret på data fra cirka 8.000 danske husstande og 300.000 europæiske husstande, viser, at husstande i Italien og Spanien har oplevet den største stigning i varmeforbruget, mens Danmark og Sverige ligger laveste. Stigningen ses på trods af, at temperaturerne gennemsnitligt var 0,6 °C varmere end den forrige vinter i Europa.

I Danmark og resten af Europa står opvarmning og nedkøling af bygninger og industri for halvdelen af det danske og europæiske energiforbrug, hvilket gør det til den største sektor foran både transport og elektricitet, når det gælder slutbrugerens energi.

Opvarmning og varmt vand udgør tilsammen cirka tre fjerdedele af en husstands energiforbrug, og to tredjedele af den energi der bruges til opvarmning, nedkøling og varmt vand i beboelsesejendomme kommer fortsat fra fossile brændstoffer.

Billigere regning

Selvom danskerne formodentlig har haft en større varmeregning, er der besparelser at hente.

”Den gode nyhed er, at der findes teknologier, som forbedrer engergieffektiviteten i hjemmet. Det sparer folk for penge, samtidig med at hjemmet bevarer en behagelig og varm temperatur”, siger Christian Deilmann.

Han tipper dig hermed til varmebesparelser.

Ved at skrue termostaterne ned med en grad, kan man spare omkring DKK 500 om året i en gennemsnitlig familie. Ydermere kan du opnå besparelser ved kun at opvarme boligen og vandet, når det er nødvendigt. Ved at skifte til en intelligent termostat kan du sikre dig, at dit hjem og de forskellige rum kun opvarmes, når der er nogen hjemme, og når rummene er i brug, pointerer Christian Deilmann i en pressemeddelelse.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere