20.05.2021  |  EL  |  El-materiel

Dørtelefonsystemet ABB-Welcome sætter ansigt på gæsterne

Indhold fra partner Hvad er dette?

I det københavnske Bellakvarter har 141 lejligheder i bebyggelsen Nadinehus fået dørtelefonsystemet ABB-Welcome med kamera. For Bravida Danmark var den nemme installation et stort plus.

Bellakvarter er et nyt københavnsk bykvarter, som vokser frem rundt om Bella Center Copenhagen. Her ligger Nadinehus, der er tegnet af Mangor & Nagel Arkitekter og udformet som en klassisk københavnerkarré med et indre gårdrum med porte og passager.

Ved indgangsdøren til hver af de elleve opgange har Bravida Danmark A/S for V8 Construction, som er totalentreprenør, installeret dørtelefonsystemet ABB-Welcome med kamera, så beboerne kan se, hvem der ringer på døren.

ABB-Welcome giver krystalklar lyd, knivskarp video eller en kombination af begge. Svartelefonen i lejlighederne har en 4,3" farveskærm, og funktioner som opkald og dørlås betjenes via berøringsfølsomme touch-knapper.

Enkelt og ligetil

Projektchef Tue Falkenstrøm fra Bravida Danmark peger på det enkle og stilrene design, som han mener klæder byggeriets arkitektur. Dog fremhæver han systemets nemme installation som en afgørende faktor ved valg af løsning:

- Vi skal blot trække en 2-leder busforbindelse i opgangen. Selve programmeringen er hurtig og intuitiv, og så kan den klares af blot én medarbejder, hvor andre systemer kræver to mand op og ned ad trapper.

Han lægger ikke skjul på, at netop dét var medvirkende til at vælge ABB-Welcome.

- Installationerne er desuden nemme at servicere. Hvis en telefon går i stykker, kan den lynhurtigt skiftes til en ny. Den slags betyder virkelig noget, når man som projektchef er involveret i omkring 500 lejligheder om året, pointerer Tue Falkenstrøm.

Mere fra ABB A/S

ABB i Danmark er en del af den globale ABB-gruppe, som har hovedkontor i Schweiz.ABB er førende inden for kraft- og automationsteknologier, der forbedrer ydeevnen inden for forsyning, industri, transport og infrastruktur med mindst mulig påvirkning af miljøet.ABB-koncernen opererer i omkring 100 lande og beskæftiger ca. 140.000 medarbejdere. Med adresser i Esbjerg, Fredericia, Odense, Sk…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere